3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

'Başkan bizi engelliyor!'

Hekim Süt A.Ş. İşletme Müdürü Mehmet Kıran, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'in uygulamalarıyla, fabrikalarının büyüyüp gelişmesine engel olduğunu iddia etti.

Kıran, düzenlediği basın toplantısında, Giresun Belediyesi tarafından fabrikanın bulunduğu alan içerisinden yol geçirilmek istendiğini, bu yönde de kendilerine birkaç gün içerisinde çalışmalara başlanılacağını belirten bir yazının ulaştığını kaydetti.

Bugüne kadar Giresun halkından, Giresun'da görev yapan bürokratlardan, kamu kurum ve kuruluşlarından, siyasetçilerden katkı ve destek gördüklerini dile getiren Kıran, ancak aynı katkı ve destekleri Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'den göremediklerini ifade etti.

Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'in, fabrikalarının büyüyüp gelişmesine engel olduğunu öne süren Kıran, "Elindeki makam ve mevki gücünü kullanarak karşımızda durdu. Sayın başkan, fabrikamıza karşı olumsuz bir tavır içindedir. Son olarak yaptığı uygulamalar da bunun kanıtıdır. Kendileri görev süresinin son döneminde ısrarla fabrikamızın arazisi üzerinden, üstelik de hiç gerekmediği halde, 25 metrelik yol geçirmek istemektedir. Fabrikamıza yazı göndererek bir an önce inşaata başlayacağını söylemektedir. Halbuki bu konuda hala yargı süreci devam etmektedir. Son olarak Danıştay'a açılan dava sonuçlanmamıştır. Sayın başkanın bu acelesini nedendir? Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.

"YOLA KARŞI DEĞİLİZ AMA PROJE YENİDEN DÜZENLENMELİ"
Yolun istenilen düzeyde geçmesi halinde fabrikanın ana üretim ünitelerinin yok olacağına dikkat çeken Kıran, bu durumun fabrikanın geleceği açısından büyük tehlike oluşturduğunu, yola karşı olmadıklarını ancak işletmenin de durumunun gözönüne alınarak projenin yeniden düzenlenmesini istediklerini dile getirdi.

Belediye başkanı Yüksel'in, fabrikalarına yönelik uygulamaları nedeniyle bazı projeleri de hayata geçiremediklerini kaydeden Kıran, "Sayın Yüksel'in fabrikamıza yönelik tacizlerinden birisi de Giresun'u çok yakından ilgilendiren bir konudur. Bildiği gibi yönetim kurulu başkanımız sayın Öner Hekim'in, fabrikamızın arazisinde projelendirilmiş olan 10 milyon dolarlık bir yatırım projesi vardır. Bu proje uygulandığında fabrikamızın üretiminin Bulancak Pazarsuyu mevkiindeki arsamızda devam etmesi hedeflenmektedir. Ama sayın başkan, Giresun'da yaklaşık 2 bin aileye iş ve istihdam sağlayacak böyle hayati bir projeyi engellemiştir. Komple tesis projesinin bazı bölümlerini imar planında kasti olarak, bilgimiz olmadan değiştirmiştir. Daha önceden imara işlenmiş olan halini bozmuştur. Böylece bilerek ve isteyerek Giresun'a yapılması düşünülen bir yatırımı engellemeye çalışmıştır. Yine başkan Yüksel, görev döneminde imar 18 uygulamasıyla fabrikamızın arsasına devleti ortak ederek bir başka haksızlığa neden olmuştur. Halbuki aynı uygulama arsanın emsal değeri üzerinden maddi bedele dönüştürülebilirdi" diye konuştu.

"KİŞİSEL İHTİRASLAR GİRESUN'A ZARAR VERİYOR"
Kıran, Giresun Belediye Başkanı Yüksel'in fabrikalarına yönelik uygulamalarından vazgeçmesini isteyerek," Kişisel ihtiraslarından arınarak Giresun'un hak ve menfaatlerini savunmaya çağırıyoruz. Yöneticilerin yapması gereken ülkemizin bir kriz ortamına sürüklendiği bu günlerde yatırımcılara destek olmaktır. Bu bir görev ve sorumluluktur" şeklinde konuştu.

Hekim Süt A.Ş.'nin Giresun'un markası olduğunu ve Giresun'da hayvancılığın gelişimi açısından önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Kıran, şöyle konuştu:
"Hepinizin bildiği gibi fabrikamız sayın Öner Hekim tarafından Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan alındıktan sonra, yaklaşık 5 milyon dolar bir maliyetle tamamen modernize edildi. Sayın Hekim, örnek bir memleketseverlik göstererek bedelsiz arazi, teşvik ve destek almadan, hem çürümekte olan bir tesisi kurtardı, hem de çalıştırma şartı olmadığı halde bu tesisi Giresun'a kazandırdı. Şu anda fabrikamızda, bütün dünyada kullanılan teknolojilerin aynısı kullanılarak, gıda kodeksine uygun koşullarda üretimimizi sürdürmekteyiz. Yöremizde, tarım ve hayvancılığın gelişmemesi nedeniyle başka yörelerden süt getirerek, tabiri caizse "taşıma sütle değirmen döndürerek" kuruluşumuzu ayakta tutmaktayız. Hekim Süt bugün Giresun ekonomisine ciddi boyutta katkıda bulunan ve istihdam yaratan bir kuruluştur. Hekim Süt Giresun'a ait bir markadır"

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 23:48:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdi IP: 212.175.112.xxx Tarih : 31.12.2008 19:55:24

Eh SEKA özelleştirildiğinde bunun bir başka versiyonu uygulamaya konulmuştu. Kimsenin gıkı çıkmamıştı.O zaman susanlar şimdi konuşsun bakiim. Konuşsun diyoruz ama konuşanlarda mutlaka muhalefet partisinin ağzıyla saldıracaklar.hak hukuk tanımadan saldıracaklar hurşit yüksele. Giresunun tek bir tutamağımı kaldı desem ne.Fiskobirlik, Seka MİLDA oldu gitti. Şimdi Hekim süt o da gidecek diye bakıyorlar ama herhalde olmaz çünkü sahgibini meclise gönderen hemşehrilerine bu kazığı atmaz Sayın Hekim..