7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Başkan doğumhanede

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI AKSU’DAN DOĞUM HASTANESİ’NE ZİYARET

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Kadın-Doğum ve Çocuk Hastanesi'ni ziyaret ederek burada yeni yılın ilk gününde dünyaya gelen 10 bebeği ziyaret etti.

Ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 2010'dan itibaren Giresun'da yeni yılın ilk günü doğan her bebeğe "Hemşehrilik Beratı" verme uygulamasını başlattıklarını ifade etti. Aksu, "Bu belge ile yaşadığımız kent için yapmak istediklerimizi ve büyüdüğünde bebeğimize bu kentin ihtiyacı olduğunu anlatıyoruz. Bir bebeğe, aldığı ilk nefeste Giresunlular'ın yanında olduğunu göstermek, böylece Giresun'u severek büyümesini sağlamak istiyoruz" dedi.

"Hemşehrilik Beratı" uygulamasının ikametini Giresun'a aldıran kişilere de verileceğini vurgulayan Aksu, "2006 yılı verilerine göre Giresun'da 38 bin hane bulunmaktadır. Tahminen şehrimizde 110 bin hemşehrimiz yaşamaktadır. Ancak şehrimiz 90 bin kişiye göre ulusal bütçeden destek almaktadır. Yaklaşık 20 bin kişi bu şehrin hizmetlerinden adil olmayan bir şekilde yararlanmaktadır. Yerel yönetimin hizmetlerini zorlaştıran ve diğer insanların paylarından beslenen bu nüfusu bir an önce Giresun ikametgahlı nüfusa çevirmek istemekteyiz. Bu uygulamamız aynı zamanda yeni gelenlerin nüfuslarını bir an önce ilimize almalarında da hatırlatıcı rol üstlenecektir. Bu belge ile yeni hemşehrimize yaşayacağı bu kenti sevdireceğiz. Yerel yönetim ile ilişkisini daha ilk günden kuran kişinin kentine daha saygılı olacağını düşünüyoruz. Bu belge ile birlikte hemşehrimize bu kentle ilgili temel bilgileri de ulaştıracağız ve onun kentimize daha kolay alışmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Giresun'un nüfusunun 100 bini geçmesi durumunda kentin devlet yatırımlarında öncelikli bir hal alacağına dikkat çeken Aksu, şunları belirtti:

"2011 yılına 100 binlik şehir olarak girmek, kayıtlı hemşehrilerimizin hakkının kayıtsız hemşehrilerimiz tarafından yenilmesinin önüne geçmek istiyoruz. Bu adaletsiz durumu ortadan kaldırmak için zaman içerisinde resmi olarak Giresun'da oturmayan hemşehrilerimizin hizmetlerinde bazı kısıtlamalara gidilmesi de gündeme gelecektir.

Giresun'un 100 bin nüfusu aşan iller arasına girdiğinde ise kentimiz bakanlık yatırım programlarında öncelikli olacak, bir çok teşvikten yararlanacak ve bir çok muafiyetten faydalanabilecektir."

GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI AKSU’DAN DOĞUM HASTANESİ’NE ZİYARET
GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI AKSU’DAN DOĞUM HASTANESİ’NE ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 12:30:00
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 15:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?