8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Başkan Tavacı çok dertli

GÖRELE KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KOOPERATİF BAŞKANI TAVACI DERTLİ

Giresun’un Görele ilçesinde Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Sedat Tavacı, sanayi sitesi yapabilmek için başvurdukları Avrupa Birliği Hibe Fonu’ndan red cevabı aldıktan sonra, başvuruda bulundukları Sanayi Bakanlığı’nın da koşullarını ağır bulduklarını söyledi.

Görele’de ihtiyaç duydukları Küçük Sanayi Sitesi’ni yapabilmek için yıllardır mücadele verdiklerini kaydeden Kooperatif Başkanı Sedat Tavacı, “Küçük sanayi esnafımızın desteği ile hazineye ait 20 dönümlük bir arsayı aldık. Fakat henüz o dönemde kooperatifleşemediğimiz için arsayı belediye adına almıştık. Yani parasını biz verdik, ama tapusu belediye adınaydı. Daha sonra kooperatif kurunca belediyeye adına aldığımız arsayı kooperatifimize devralmak istedik. Bu seferde mevzuatlar gereği belediyeden bize satışı yapılması gerekti ve 59 bin TL’ye alıp belediyeye devrettiğimiz arazi bize yaklaşık 200 bin TL’ye mal oldu” dedi.

Ekonomik şartlar gereği sıkıntılı günler geçiren esnafın kredi desteği için başvurduğu kapılarında sonuç vermediğini belirten Tavacı, “Yaklaşık 50 üyesi bulunan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, ihtiyacımız olan sanayi sitesini yapmak için önce AB Hibe Fonu’na başvurdu fakat red cevabı aldık. Ardından Sanayi Bakanlığı’na yöneldik. Buranın da sunduğu koşulların üyelerimize ağır gelmesi nedeniyle vazgeçtik. Küçük sanayi esnafımız bugün Görele’de bina altlarında, şehir merkezinde tamirhane, atölye gibi işyerlerini işletmeye çalışıyorlar. Bu durum hem mahalle halkını, hem diğer esnaflarımızı hem de üyelerimizi rahatsız etmektedir. Biran önce üyelerimizin sanayi sitesine kavuşması gerekiyor. Fakat ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde bunu yapma imkanına sahip değiliz. Ya Sanayi Bakanlığı şartları biraz daha iyileştirmeli yada Görele uzun bir süre daha esnafın kendi imkanıyla sanayi sitesini yapmasını beklemelidir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 15:48:00
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 23:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?