3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Bayrak asma kampanyası

Giresun Üniversitesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Türk Bayrağı asma kampanyası başlatıldı.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, belediye meydanında başlattıkları bayrak asma kampanyası ile ilgili yaptığı açıklamada, Türk bayrağının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığını ve bağımsızlığını, Türk Milleti'nin özgür ve bağımsız yaşama iradesini simgeleyerek, Türkiye'nin tarihini anlattığını belirtti. Üniversite olarak Cumhuriyet'in 84. yıl kutlamaları müsanebetiyle Türk bayrağı asma kampanyası başlattıklarını vurgulayan Prof. Dr. Öztürk, Giresun halkını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bayrak asmaya davet etti.

"Bayramı elimizde, ev ve iş yerlerimizin camları ile balkonlarımızda bayrağımızla karşılayalım" diyen Prof. Dr. Öztürk, "Gelin, 84 yıldır gölgesinde özgür ve bağımsız yaşadığımız bize güven veren, göğsümüzü gururla dolduran, bize tarihimizi hatırlatan bayrağımıza olan sevgimizi ve saygımızı gösterelim. Dalgalandığı yerde korkuya ve kedere yer olmayan, barışın güvercini, savaşın kartalı, yüksek yerlerde açan çiçeğimiz, tarihimiz, şerefimiz, her şeyimiz bayrağımızı bayramda lütfen unutmayınız" dedi.

Konuşmasının ardından Prof. Dr. Öztürk beraberindeki Giresun Üniversitesi'nin akedemik ve idari personelleri ile öğrencilerle beraber 2 bin adet Türk Bayrağı'nı Giresun halkına dağıttılar.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 15:53:46
Güncelleme :24 Ekim 2007 Çarşamba 16:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?