26
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Belediye Başkanı'na satırlı saldırı

Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, belediye binası çıkışında bir gencin satırlı saldırısına uğradı.

Edinilen bilgiye göre Yüksel, önce belediye çıkışında, ardından da belediye karşısında bulunan sinyalizasyon ışıklarında Ö.D. (22) isimli şahsın satırlı saldırısına uğradı. Koruması ve şoförünün saldırgana müdahalesi sonucu Yüksel, iki saldırıdan da yara almadan kurtuldu.

Başkana saldırısının ardından elindeki satırla Giresun-Trabzon Karayolu'na çıkan Ö.D., karayolu trafiğini kesti. Uzun süre yanına kimseyi yaklaştırmayan Ö.D., polislerin uğraşları sonucunda elindeki satırı bıraktı. Yolcu taşımacılığı yapan bir firma ile belediye arasında yaşanan sorundan dolayı başkan Yüksel'e saldırdığı iddia edilen Ö.D., gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, yaptığı açıklamada, olayın bir anda gerçekleştiğini söyledi. Yüksel, tanımadığı bir gencin kendisine önce belediye binası çıkışında, ardından da belediye karşısında bulunan ışıklarda satırla saldırdığını, koruması ve şoförünün müdahalesi sonucu olayda yaralanmadığını kaydetti.
Yüksel, bugüne kadar kimseden tehdit almadığını ve düşmanının da bulunmadığını sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 11:07:57
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 16:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdullah KAPLAN IP: 85.98.84.xxx Tarih : 11.07.2005 12:52:13
Doğu Karadeniz bölgesinin incisi zümrüt yeşilliklerin cenneti Giresun Belediye başkanı Sayın Hürşit YÜKSEL'e yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum.Sayın Belediye başkanı çağdaş düşünceli demokrasi hayranı Giresun halkının oyları ile o güzide makama hizmet için getirildi.Her platform da Giresun'u ve Biz Giresun'luları temsil etmektedir.Ypılan bu çirkin saldırıyı Giresun halkına yapılan bir saygısızlık oarak görüyorum.Bu saygısızlığın cezasını yüce adaletin vermesini bekliyorum. Her ülkede şehirde sorunlar vardır olacaktırda.Sorun var ise çözümüde mutlaka vardır ama bunun yolu çözüm yolu asla işddet değildir olamaz.Şiddet terörü doğurur.Giresun'lular çağdaş ufku geniş engin okumuş insanlardır.Bu saldırı hiç bir gerçek Giresun'lu onaylamaz.Giresun'lulara çağdışı kaba davranışlar hiç mi? hiç yakışmıyor.Bu saldırıyı yapan şahsın Giresun'luluğunu bir daha gözden geçirmesi gereklidir.Sorunların en iyi çözüm noktası iki tarafın uygarca konuşarak doğruyu bulmalarıdır.Tüm Giresun'luların Giresun'a sahip çıkmaları gerekmetedir.Giresun'da tek bir kişi yaşamıyor.Sözde Giresun'luluk olunmaz Giresun'a sahip çıkılarak çağdaş olunarak Giresun'luluk olunur.Cennet Giresun'a sevgiler selamlar.