26
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

'Belediyeler işçilere 140 milyon YTL borçlu'

Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, Türkiye’de binlerce belediyenin işçilerine 140 milyon Yeni Türk Lirası (YTL) maaş ve sosyal haklarından doğan borcu bulunduğunu söyledi.

Giresun ziyaretinde Belediye İş Sendikası Giresun Şubesi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Ayçiçek, belediyeler yasasının sendikaların görüşü alınmadan çıkarılması nedeniyle tasvip etmediklerini belirtti. Belediye İş Sendikası olarak, yasayla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yaptıklarını, hazırladıkları raporu ilgili birimlere gönderdiklerini ifade eden Ayçiçek, taleplerinin hiç birinin hükümet tarafından dikkate alınmadığını vurguladı.

Belediye işçilerinin birçok sorunu bulunduğunun altını çizen Ayçiçek, çabalarına rağmen bugüne kadar bunlara bir çözüm bulunamadığından yakındı. Ayçiçek, belediye işçilerinin yüzde 90’ının geçici işçi statüsünde bulunduğuna dikkat çekerek, "Türkiye genelinde 3 bin 195 büyük şehir, il, ilçe ve belde belediyeleri bulunmaktadır. Belediyelerin yüzde 80’inin işçilerine, maaş ve sosyal haklarından dolayı 140 milyon YTL borcu bulunmaktadır. Belediye İş Sendikası olarak işçilere yönelik olan borçların ödenmesini bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 17:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?