3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Belediye'nin karla mücadelesi

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, belediye bütçesinin her yıl en az yüzde 60'lık bölümünün karla mücadele çalışmalarında kullanıldığını söyledi. 

Belediye başkanı Önal, yaptığı açıklamada, 2 bin 77 nüfuslu Yavuzkemal beldesinde yaklaşık 6 ay kış mevsiminin yaşandığını belirtti. Önal, beldede yaşanan ağır kış şartları nedeniyle belediye olarak her yıl 6 ay boyunca karla mücadele çalışması yapmak zorunda kaldıklarını vurguladı. 

Belediye bütçesinin her yıl yüzde 60'lık bölümünün karla mücadele çalışmalarında kullanıldığını aktaran Önal,"Beldede kış dönemleri oldukça uzun ve sert geçmektedir. Yılın 6 ayı beldede kar yağışı görülmektedir. Belediye olarak, belde sınırları içerisinde 6 ay boyunca karla mücadele çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu da belediyemize önemli bir kaynak kullanımına neden olmaktadır. Her yıl karla mücadele çalışmaları için belediye bütçemizin enaz yüzde 60'lık bölümünü kullanmak zorunda kalıyoruz" dedi 

Önal, karla mücadele çalışmaları nedeniyle belde de hizmetlerin yerine getirilmesinde önemli kaynak sıkıntısının çekildiğine işaret ederek, şöyle konuştu:
"Yavuzkemal beldesi Giresun'da önemli bir turizm yöresidir. Turizm merkezleri olan Kulakkaya ve Bektaş Yayları'nın yanı sıra belde sınırları içerisinde önemli turizm olguları yeralmaktadır. Yörede turizmi geliştirici çalışmaların yanı sıra, beldenin daha da yaşanabilir bir yer haline gelmesi için de yoğun çalışmalar yapmaktayız. Ancak her yıl en az 6 ay karla mücadele çalışmaları yapmamız ve bütçemizin büyük kısmının buraya kullanılması dolayısıyla, hizmetlerin yerine getirilmesinde önemli maddi kaynak sıkıntısı içerisindeyiz. Çok kısıtlı bir bütçeyle beldemizin gelişimini sağlamaya çalışıyoruz"

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 14:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?