8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Bir garip eşek hikayesi!

GİRESUN'DA BİR GARİP EŞEK HİKAYESİ

Giresun'un Bulancak ilçesinde önce kaybolan sonra bulunan "Kadife" isimli bir eşek belediye ile hayvan severleri karşı karşıya getirdi.

Bulancak ilçesinde belediyenin başıboş bir eşeğe sahip çıkmaması hayvan severleri harekete geçirdi. Hayvan severlerin kendilerine teslim ettiği "Kadife" isimli eşeği kaybeden belediye, tepkiler üzerine adeta seferber olarak kaybettikleri eşeği buldu. Ancak buna da memnun olmayan hayvan severler belediyeden hayvan koruma barınağı istedi.

Giresun Hayvan Severler Derneği, bir vatandaştan gelen telefon üzerine başıboş bir eşeğe sahip çıkarak "Kadife" ismini koydu. Ancak birkaç gün besledikleri Kadife'yi belediyeye teslim ettiler. Aradan geçen birkaç gün sonra belediyeye teslim ettikleri eşeğin ortadan kaybolmasıyla da Hayvan Severler Derneği harekete geçti. Belediyeden kaybolan eşeği bulmalarını isteyen dernek yönetimi "Bir eşeğe sahip çıkamayan belediyenin, halkına nasıl sahip çıkabilir" sloganıyla kampanya başlattı. Bunun üzerine belediye

personelleri yaptıkları arama çalışmalarının ardından nihayet eşeği buldu. Ancak Hayvan Severler Derneği eşeği geri almak yerine belediyeden hayvan koruma yeri istediler.

Kaybolan eşeğin bulunmasının ardından açıklama yapan Giresun Hayvan Severler Derneği üyesi Namık Baltaoğlu, "Bizim belediyenin bakması için belediyeye teslim ettiğimiz Kadife isimli eşek, 2-3 gün sonra ahırdan alınarak dere yatağına salınarak ölüme terk edilmiştir. Bunu öğrendikten sonra sessiz kalmadık.Alt tarafı bir eşek diye vazgeçmedik. Bu sayede halkımızın hayvanlara karşı ne kadar duyarlı olduğu anlaşıldı. Üzerinde kamu oyu baskısını ve tepkisini hisseden belediye eşeği salıverdikleri yerden bulmuş

ve koruma altına yeniden almıştır. Ancak eşeğin koruma altına alındığı yer bir depodur ve uygun koşullarda değildir. Biz hayvan severler derneği olarak hayvan barınma yeri istiyoruz" dedi.

Konuya ilişkin eleştirilere cevap veren Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın ise, "Bize teslim edilen eşeği birkaç gün baktıktan sonra hayvan koruma alanımız bulunmadığı için uygun olmasa da çayıra salmak durumunda kaldık. Şimdi ise eşeği bulduk. Bakımını üstlenmek için isteyen hayvan severlere vermeye hazırız" diye konuştu.

GİRESUN'DA BİR GARİP EŞEK HİKAYESİ
GİRESUN'DA BİR GARİP EŞEK HİKAYESİ
GİRESUN'DA BİR GARİP EŞEK HİKAYESİ
GİRESUN'DA BİR GARİP EŞEK HİKAYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 15:40:00
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 15:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?