3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Bir kez kirletiyorsan iki kez temizle

Giresun Vali Yardımcısı Sadık İkizek, tüm bireylerin Karadeniz'in kirlenmesinde payı olduğu kadar, temizlenmesinde de yükümlülüğünün olduğunu söyledi.

İkizek, 31 Ekim Karadeniz Günü dolayısıyla Torburnu Çay Bahçesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kirliliğin Karadeniz'de daha vahim boyutlarda olduğunu belirtti. Karadeniz'e kıyısı bulunan tüm ülkelerin nehirler vasıtasıyla sanayi ve evsel atıklarının, Karadeniz'e ulşarak hızlı bir kirlenmeye neden olduklarını vurgulayan İkizek, bu kirlenmede tüm bireylerin sorumlulukları olduğunu savundu.

Tüm bireylerin Karadeniz'in kirlenmesinde payı olduğu kadar, temizlenmesinde de yükümlülüğünün olduğunu kaydeden İkizek," Bizler bu dünyayı atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan borç aldık. Eğer biz bu çevreyi, doğayı, dünyayı çocuklarımızdan borç aldıysak bu borcumuzu eksiksiz ve faiziyle ödemeliyiz. Bir kez kirletiyorsak, görev sorumluluğu içinde iki kez temizlemek zorundayız" dedi.

Giresun Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Hıdır ise yaptığı konuşmada, Karadeniz'in çevresel sorunların en yoğun yaşandığı denizlerden biri haline geldiğine dikkat çekti. Hıdır, Karadeniz'de yaşanan kirlilik sorununun aslında çözümsüz olmadığını, bu yönde çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Törene, Giresun Vali Yardımcısı Sadık İkizek, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Bıyık, Giresun Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Hıdır, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan, Jandarma Çevre Timi ekipleri ve çevreciler katıldı.

Tören kapsamında, Deniz Dağcılık Spor Kulübü dalgıçlarınca denizden çöp ve atık madde çıkarıldı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 17:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?