3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Bulancak-Bektaş Yayla yolu asfaltlandı

Giresun'un Bulancak İlçesi Kaymakamı Bayram Yılmaz, Bektaş Yaylası'nda turizmin altyapı eksikliklerinin giderilmesi çalışmaları çerçevesinde üç yıldır sürdürülen Bulancak-Bektaş Yayla Yolu'nun asfaltlanmasının tamamlandığını söyledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, turizm merkezi ilan edilen Bektaş Yaylası'nın, Giresun ve Bulancak İlçesi'nin önemli turizm alanlarından birisi olduğunu hatırlattı. Bektaş Yaylası'nın Türkiye'de yayla turizmi açısından önemli bir merkez olmaya aday durumda bulunduğunu aktaran Yılmaz, kaymakamlık olarak yaylada turizm altyapı eksikliklerinin giderilmesi için yoğun çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Bektaş Yaylası'nda turizmin altyapı eksikliklerinin giderilmesi çalışmaları çerçevesinde üç yıldır sürdürülen Bulancak-Bektaş Yayla Yolu'nun asfaltlanmasının tamamlandığını vurgulayan Yılmaz, "Bektaş Yaylası'nda turizmin gelişimi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaylanın en önemli altyapı sorunlarından birisi de ulaşımda yaşanıyordu. Kaymakamlık olarak ulaşımda yaşanan sorunu çözüme kavuşturmak amacıyla 2005 yılında çalışma başlattık. 3 yıllık sürdürülen çalışmalar sonucunda Bulancak-Bektaş Yaylası arasındaki 40 kilometrelik yolun asfaltlaması tamamlanarak ulaşıma açıldı" dedi.

Yılmaz, Bulancak-Bektaş Yayla Yolu'nun asfaltlanması için 2 milyon YTL harcama yapıldığını kaydederek, "Ulaşım sorununun çözüme kavuşturulmasıyla birlikte Bektaş Yaylası'nda turizm olgusunda önemli bir artış yaşanacaktır. Bektaş Yaylası, kısa sürede turizmde önemli yerlere gelecektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 14:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdullah IP: 88.235.51.xxx Tarih : 9.10.2007 13:09:00

Bektaş yaylası Bulancak'a ait değil, Dereli sınırları içerisinde yer alan bir turizm mekanıdır. Dünya çapında meşhurdur kümbet ve bktaş yaylaları