19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Çam fidanı satışı sürüyor

YILBAŞI İÇİN ÇAM FİDANI SATIŞI

Giresun İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Hıdır, yılbaşı kutlaması için çam fidanı satışlarının sürdüğünü söyledi.

Hıdır, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlük olarak her yıl yılbaşında kullanılmak üzere ürettikleri çam fidanlarını talep olması durumunda sattıklarını belirtti.

Üretimini yaptıkları çam fidanlarına yoğun ilginin olduğunu kaydeden Hıdır, "Fidanlar, toprağa dikime hazır halde satılmaktadır. Böylelikle insanlar, yılbaşı eğlenceleri için süsledikleri fidanları, işleri bittikten sonra istedikleri bir yere dikebilme imkanına sahip oluyorlar. Bu durum da fidanların ağaca dönüşmesi, topraklarımızın korunması ve erozyonun korunmasını sağlıyor" dedi.

Yılbaşı kutlaması için çam fidanı satışlarının sürdüğünü kaydeden Hıdır, "Şuan müdürlüğümüz tarafından yetiştirilen çam fidanlarının satışı sürüyor. Halkımız ne kadar talep ederse, o düzeyde fidanı kendilerine tahsis edebiliriz" diye konuştu.

Hıdır, uygulama ile Giresun'da özellikle yılbaşı dönemlerinde kaçak kesimlerin büyük ölçüde önüne geçtiklerini sözlerine ekledi.

Giresun İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından yılbaşı akşamı kullanılan çam fidanları 15 lira ile 80 lira arasında değişen fiyattan satılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 14:00:04
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 14:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?