3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Çam hırsızlarına karşı önlem

Yaklaşan yılbaşı öncesi Giresun Orman Bölge Müdürlüğü kaçak çam fidanı kesimlerini önlemek amacıyla ormanlarda denetimlerini sıklaştırdı.

Giresun Orman İşletme Şefi Gültekin Şenlikoğlu, yaptığı açıklamada, yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte "Noel Ağacı" kullanımı için çam fidanlarının kaçak olarak kesilmeye çalışıldığını hatırlattı.

Şenlikoğlu, sorumluluk sahalarında bulunan ormanlarda kaçak olarak çam fidanlarının kesimini önlemek amacıyla, denetimlerinin artırıldığını kaydederek,"Ormanlarımızda kaçak kesimlere asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Şenlikoğlu, ormanların korunması noktasında kendilerinin yürüttüğü çalışmalar kadar, Giresun halkının da büyük desteklerine ihtiyaç duyduklarını dile getirerek,"Ormanlarımızın devamlılığının sağlanabilmesi için en önemli kriterlerden birisi de, ormanların korunmasıdır. Yaklaşan yılbaşı sebebiyle ormanlardan özellikle 'Noel ağacı' adı altında fidanlara tahribatın önlenmesi için son günlerde ormanlarımızda koruma faaliyetlerini sıklaştırdık. Bizim yürüttüğümüz çalışmalarımız kadar halkımızın da desteklerini bekliyoruz. Halkımızın ormanların korunmasında daha bilinçli olmalarını istiyoruz. 'Noel Ağacı'nın teminini ormanlardan ağaçları keserek değil, yasal yollardan temin edilmesini öneriyoruz" diye konuştu.

Öte yandan orman muhafaza memurları, zor şartlar altında da olsa görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışıyor. Ormanlarda, yer yer 50 santimetre ulaşan kar kalınlığı ve zorlu coğrafik yapıya rağmen orman muhafaza memurları, görevlerini yerine getiriyor.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 13:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?