2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Çam Ormanları tehdit altında

Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu (TÜRÇEK) Giresun Şube Başkanı Hakan Adanır, Giresun ve yöresinde bulunan çam ormanlarının yılbaşı ağacı kazanımı nedeniyle tehdit altında olduğunu söyledi.

Adanır, yaptığı açıklamada, Giresun ve yöresinde yaklaşık 150 bin hektar çam ormanı bulunduğunu belirtti. Giresun ve yöresinde bulunan ormanların yılbaşı ağacı kazanımı amacıyla kaçak kesim tehdidi altında olduğunu iddia eden Adanır, "Her yıl yüzlerce çam ağacı sırf yılbaşı gecesi amacıyla ya kesilerek, yada sökülerek yok edilmektedir" dedi.

Çam ormanlarında yılbaşı için ağaç kazanımı adı altında yaşanan katliamların önlenenebilmesi için herkese büyük görevler düştüğünü vurgulayan Adanır, "Ormanlarımız; ilimiz, bölgemiz, ülkemiz ve dünyamızın adeta akciğerleridir. Bu kadar önemli varlıklarımız yılbaşında sadece eğlence amacıyla yok edilmemelidir. Yılbaşı akşamları için gerçek çam ağaçları yerine, plastik ağaçlara yönelmeliyiz. Eğlence yerlerinde gerçek çam ağacı kullananları protesto etmek amacıyla, buraları tercih etmemeliyiz. Bu bilinçle hareket edersek çam ormanlarımızın korunmasını sağlamış oluruz" diye konuştu.

Giresun-İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 12:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?