7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Çanakçı’da diyanete tepki

ÇANAKÇI’DA DİYANET TEPKİSİ

Giresun’un Çanakçı ilçesinde vatandaşlar tarafından yaptırılan ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilen Çanakçı İmam Hatip Lisesi binasının satış kararı bedelinin çok yüksek olduğunu belirten Çanakçı Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Metin Aydın, buna rağmen binayı almaktan vazgeçmediklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın, ”Biz bu binayı değerlendirmek amacıyla Diyanet İşleri’nden istedik. Yapılan keşif sonunda Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkilileri bu binaya 94 bin TL gibi bir bedel koydu. Biz gereken yazışmaları Diyanet İşleri Başkanlığı’na göndererek binayı Yüksekokul yaptırmak için istedik. Bizden bu bina için 227 bin TL’den ihale bedeli satışını istedi. Bizde bu bedelli satışa itiraz ettik ve dosyamızı gereken makamlara gönderdik. İtirazımızın cevabını bekliyoruz. Diyanet bu binayı ya bize bağışlasınlar ya da kiraya versinler. Ay sonuna kadar Diyanet’ten haber bekliyoruz. Diyanet’ten olumlu veya olumsuz bir haber gelmezse başka bir formül arama yoluna gideceğiz. Olumsuzlukların devam etmesi halinde Çanakçı Çok Programlı Lisesi’nin kendi binasına taşındığında bu binayı geçici olarak kullanacağız” diye konuştu.

Giresun Üniversitesi’ne bağlı bir yüksekokulu Çanakçı ilçesine kazandırmak için yola çıktıklarını kaydeden Dernek Başkanı Aydın,”Öğrencilerin barınması için Çanakçı Belediyesi Düğün Salonu’nun üst katında bulunan katı yurt şeklinde dizayn edeceğiz. Öğrencilerimizin sosyal aktivitesini geliştirmek için de İlçe Kaymakamlığı’nın gençlere yönelik yaptırdığı belediyeye ait bir binayı Yüksekokul öğrencileri için kullanmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 11:01:01
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 11:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?