2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Çanakçı'nın sorunları çözülüyor

ÇANAKÇI İLÇESİ’NİN YOL VE SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Giresun’un Çanakçı ilçe Kaymakamı Murat Eren, KÖYDES kapsamında Çanakçı ilçesine 604 bin TL ödenek geldiğini söyledi.

Çanakçı Kaymakamı Murat Eren, gelen ödeneğin 400 Bin TL’sini en büyük projeleri olan Deregözü- Karabörk grup yoluna ayırdıklarını ifade etti.

İlçeye ulaşımda, içme suyunda, sağlıkta, tarımda ve eğitimde önemli hizmetler getirdiklerini belirten Kaymakam Eren, “Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) ödeneğinden ilçemize 604 bin TL ödenek geldi. Bu ödenek ile ulaşım, içme suyu, eğitim, sağlık ve tarım gibi alanlarda önemli hizmetler yaptık. Köy yollarımızın tamamının altyapı sorunu çözülürken 8 köy yolu da betonlandı. 19 köy yolunda menfez ve 70 noktada da 650 adet 100’lük büz çalışması gerçekleştirildi. İlçeye bağlı Ege Köyü ile Yeşil Köy’ün bağlantı yolu yapıldı. Bunların yanı sıra en büyük projemiz olan Deregözü- Karabörk grup köy yolunun ihalesi yapıldı ve bunun için 400 bin TL ayrıldı” dedi.

İlçede 4 köyde yaşanan ciddi içme suyu sıkıntısını çözdüklerini de dile getiren Kaymakam Eren, “İlçemizin köylerinden Deregözü, Doğanköy, Düzköy Armutdüzü, Kuşköy’ün su sorununu çözdük. Birçok köylerimizin su havzalarını yaptık. Tüm su depolarımıza su klorlama cihazı aldık. Bazı köylerimizin de boru taleplerinin yerine getirilmesiyle su sorunumuz tamamen ortadan kalkacaktır” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2011 Salı 11:31:02
Güncelleme :21 Haziran 2011 Salı 15:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?