3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Çarpık yapılaşmaya son

Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, mimaride ranta dayalı değil, şehrin tarihi ve kültürel özelliklerine dayalı imar planı uygulayacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Yüksel, Belediye Meclis Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, yeni Türk Ceza Kanunu’yla imarla ilgili yeni düzenlemelerin yürürlüğe girdiğini, yeni düzenlemelere göre yapı ruhsatı almadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapımının mümkün olmadığını hatırlattı. Tetkikler sonucu bina çatılarının yüzde 80’lik bölümünün, yaklaşık 30 binanın da projelerine uygun olmadığını saptadıklarını belirten Yüksel, Giresun’da yaşanan çarpık ve çirkin yapılaşmaya son vereceklerini kaydetti.

Mimaride ranta dayalı değil, Giresun’un tarihi ve kültürel özelliklerine dayalı mimari plan uygulayacaklarını ifade eden Yüksel, "Projelerine aykırı olan bina sahiplerine yıl sonuna kadar süre tanıyarak, ruhsatlarını projelerine uygun hale getirmeleri yönünde uyarılarda bulunuyoruz. Amacımız, Giresun’un tarihi ve kültürel özelliklerine dayalı mimarileriyle güzel, yaşanacak bir kent oluşturmaktır" dedi.

Yüksel, yeni mimari düzenlemelerle birlikte binalarını projelerine uygun yapmayanlar hakkında 5 yıla kadar hapis cezasının uygulanabileceğini sözlerine ekledi.

giresun
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 14:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?