3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Çay üreticileri isyanda

Giresun'un Eynesil ilçesi Ziraat Odası Başkanı Orhan Musluoğlu, ilçede bulunan çay üreticilerinin özel sektöre ait çay fabrikalarına 3 yıldır teslim ettikleri ürün bedellerinden doğan alacaklarının 5 milyon YTL'ye ulaştığını söyledi.

Musluoğlu, ziraat odası binasında üreticilerle birlikte düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, ilçede bulunan yaklaşık 5 bin üreticinin özel sektöre ait çay fabrikalarına teslim ettikleri 2005-2006 ve 2007 yılları ürünlerinden alacaklarının bulunduğunu belirtti.

Eynesilli çay üreticilerinin özel sektör çay fabrikalarına teslim ettikleri ürün bedel alacaklarının 5 milyon YTL'ye ulaştığını vurgulayan Musluoğlu, ödemelerin yapılmaması nedeniyle yöre üreticilerinin mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

Eynesil Ziraat Odası olarak, çay üreticilerinin mağduriyetini gidermek amacıyla ürün teslim edilen çay fabrikalarının yetkilileriyle görüşmeler yapılarak, girişimlerde bulunacaklarını belirten Musluoğlu,

"Oda olarak üreticinin mağduriyetini gidermek için ürün teslim edilen çay fabrikaları yetkilileriyle görüşmek amacıyla köy ve mahalle muhtarlarının da aralarında bulunduğu bir komisyon kurduk. Komisyon üyeleri, fabrika yetkilileriyle görüşerek, ödemelerin biran önce yapılmasını sağlamak amacıyla arabuluculuk yapacak. Bu girişimden bir sonuç alınamaması durumunda yasal yollara başvuracağız. Önceliğimiz anlaşma yoluyla ürün bedellerinin ödenmesi olacaktır. Bu olmadığı takdirde, alacakların tahsili için yasal yolları kullanarak, üreticilerimizin yıllardır süren mağduriyetini gidereceğiz" dedi.

Musluoğlu, ürün bedellerinin ödenmemesi durumunda Eynesil ilçesinde bulunan çay üreticilerinin 2008 ürünü çayların özel sektör çay fabrikalarına teslim edilmemesi yönünde karar alacaklarını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 19:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?