3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Çevre için yürüdüler

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, çevrenin korunması için çevre bilincinin oluşmasının büyük önem taşıdığını belirterek bu bilincin çocuklara erken yaşlardan itibaren verilmesi gerektiğini söyledi.

Dünya Çevre Günü dolayısıyla Giresun Belediye Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Törene Vali Mustafa Taşkesen, Giresun Belediye Başkan Vekili Hayrettin Konanç, İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Hıdır, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Taşkesen, hızlı nüfus artışı ve sanayileşme, çarpık kentleşme ve bilinçsiz tarımın çevrenin kirlenmesine yol açtığına dikkat çekerek bu durumun günümüzde canlı yaşamını tehdit eder hale geldiğini söyledi.

Çevre sorunlarının gün geçtikçe daha da büyüdüğünü kaydeden Taşkesen, “Üzerinde yaşadığımız topraklar gelecek nesillere devredeceğimiz bir emanettir. Bu emaneti kirlenmeden korumak ve gelecek kuşaklara aldığımızdan daha iyi bir şekilde devretmek hepimizin en başta gelen görevidir. Çevrenin korunması konusunda en önemli adımlardan biri de toplumda çevre bilincinin oluşturulmasıdır. Bu bilincin oluşturulması ve yaygınlaştırılması eğitimle mümkündür. Bu nedenle çocuklarımıza erken yaşlarda çevre bilincini ve tabiat sevgisini aşılamalıyız” diye konuştu.

Törende Vali Taşkesen, çevre günüyle ilgili düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile çevreci seçilen okullara ödül verdi, açılan çevre standını gezdi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle bir de çevre yürüyüşü gerçekleştirildi. Çevre yürüyüşüne Giresun Belediyesi bünyesinde çalışan temizlik görevlileri de katıldı.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 15:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?