3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

CHP Genel Başkanı Baykal, Giresun'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Giresun'da yaptığı konuşmada, iktidara gelmeleri halinde fındık fiyatını 6.5 YTL yapacaklarını söyledi.

Baykal, Giresun Liman sahasında düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada, Giresun ekonomisi ve çiftçisinin en önemli geçim kaynağı olan fındık konusuna değindi. İktidar olmaları durumunda başta FİSKOBİRLİK olmak üzere fındığa sahip çıkacaklarını öne süren Baykal, "İktidara gelmemiz durumunda fındığa 6.5 YTL fiyat vereceğiz" dedi.

CHP iktidarında fındıkta tek yetkili kuruluşun eskiden olduğu gibi FİSKOBİRLİK olacağını ifade eden Baykal, TMO'nun fındık alımlarında el çektirileceğini ifade ederek, "FİSKOBİRLİK'in, iktidarla kavga etmeye değil, desteğe ihtiyacı vardır. CHP iktidarında FİSKOBİRLİK'e her türlü destek sağlanacaktır. TMO buradan çekilecektir. FİSKOBİRLİK'e fındık politikası emanet edilecektir. İktidar da FİSKOBİRLİK'in arkasında durup, destek olacaktır" diye konuştu.

Baykal, fındığa sadece fiyatını vermekle yetinmeyeceklerini, fındığın işlenmesine yönelik yörede teşviklerin uygulanacağını kaydederek, "Teşvik genel olarak veriliyor. Her şeyi teşvik ediyorsan hiçbir şeyi teşvik etmiyorsun demektir. Biz ihracatı artırmaya yönelik olarak belli sektörlere teşvik vereceğiz. Bunların başında fındık gelecek. Fındığın burada entegre tesislerde işlenmesi Türkiye'nin yararınadır. Sadece fındığın tarımına değil, sanayiine de omuz vermiş olacağız" şeklinde konuştu.

22 Temmuz tarihinde yapılacak olan seçimde Türk halkını oy vermeye çağıran Baykal, şunları söyledi: "Ulusal bütünlük, Türkiye'nin onuru ve şerefi için bugüne kadar kime oy vermiş olursanız olun, ister sağcı, ister muhafazakar, ister liberal, ister demokrat olarak kabul edin. Bu memleketin bütünlüğüne, bağımsızlığına, Türkiye devletinin sahiplenilmesi gerektiğine inanıyorsanız, bu seçimde hepinizi CHP'ye oy vermeye çağırıyorum. Bu seçim bundan öncekiler gibi değil. Sağ partilerdekiler bana haber gönderdiler. 'Bu önümüzdeki seçim lig maçı değil, milli maçtır' diyorlar. 'Milli takım da CHP'dir' diyorlar.

'Ve biz de bu milli maçta Milli Takım'ın, CHP'nin arkasında duracağız, ona destek olacağız' diyorlar. Şimdi o kılavuz mılavuz diyor ama hiçbir kılavuzu hiçbir işe yaramıyor. CHP'nin tek kılavuzu var, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür."
iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2007 Çarşamba 18:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?