19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

CHP Genel Başkanı Baykal Giresun'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Belediye Başkanı'nı ziyareti sırasında, "Burada CHP'ye verilen her oy, fındığa verilen oy demektir. Eğer CHP'yi güçlendirirseniz fındığın gücü artar" dedi.


Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinde partisinden belediye başkanı seçilen Kerim Aksu'yu ziyaret etmek için bugün Giresun'a geldi. Giresun Belediyesi önünde yaklaşık 5 bin kişi tarafından coşkuyla karşılanan Baykal, Aksu'nun makamına geçti. Burada Aksu'ya hayırlı olsun temennisinde bulunan Baykal, Giresun halkına da 29 Mart yerel seçimlerinde CHP Belediye Başkan Adayı Kerim Aksu'ya verdikleri destekten ötürü teşekkür ettiğini belirtti.
Ziyarette Aksu, CHP Genel Başkanı Baykal'a içinde fındık olan bir sepet ile çeşitli hediyeler takdim etti.
Baykal, daha sonra belediye binasının balkonuna çıkarak buradan Giresun halkına seslendi. Giresun halkının, mahalli idareler seçiminde, kendi evladını ve buraya büyük hizmetler verecek olan genç kuşaktan bir hemşehrisini belediye başkanı olarak seçtiğini dile getiren Baykal, "Kerim Aksu kabına sığamıyor. Gelirken şöyle bir sağa sola baktık, kaldırımları yenilemeye başlamış, doldu alanlarını yeniden düzenlemeye başlamış, tebrikler ve kutlamalar bitmeden hizmet yarışına koyulmuş. Gönülden kutluyorum. Allah
hepinizden razı olsun" diye konuştu.

"VERDİĞİMİZ SÖZÜN ARKASINDAYIZ"
"Biz Giresun'u seviyoruz. Giresun'a hizmet etmek istiyoruz. Bunun için sadece bugün değil, sadece belediye seçiminden sonra değil, çok daha öteden beri Giresun'un her sorununa candan koşuyoruz, sahip çıkıyoruz" diye konuşan Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ama bunu yeterince anlatmayı başaramamıştık, şimdi anlıyorum artık gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Giresun CHP'ye sahip çıkıyor. Şunu bilmenizi isterim; sizin CHP'ye sahip çıkmanız, sizin CHP'yi güçlendirmeniz bir belediye başkanı seçmenin ötesinde anlam taşır. Burada CHP'ye verilen her oy, fındığa verilen oy demektir. Eğer CHP'yi güçlendirirseniz fındığın gücü artar. Bakın buraya çok daha önceden gelmiştim ve söylemiştim. O zaman tam anlatmayı başaramadım. 6.5 demiştik. Hatırlıyorsunuz değil mi?
Şimdi hiç mecbur da değiliz, ortada bir seçim de yok ama bu vesile ile Giresun'a teşekkür etmek için geldiğimiz bu buluşmamızda sizlere tekrar ifade ediyorum. Biz CHP olarak verdiğimiz o sözün arkasında olmaya devam ediyoruz."

"ESKİ AYRIMLARI BIRAKACAĞIZ"
Türkiye'ye ve Türk halkına sahip çıktıklarını vurgulayan Baykal, "Şu manzaraya bir bakıyorum. Kerim Aksu'yu Giresunlu çok seviyor, onun belediye başkanı olmasından çok mutlu. O mutluluğu ifade etmek için buraya geldiler diye düşünüp tatmin olamıyorum. Sadece siz bugün buraya daha önceki belediye seçiminin sevincini ifade etmek için değil, geleceğe yönelik bir iddiayı da sergilemek için, umudunuzu ortaya koymak için meydana çıktınız. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Geride bıraktığımız seçimde bu konuda bir
umut oluştu. Herkes, 'Bu iş olacak' dedi, şimdi oluyor. El birliği ile başaracağız. Türkiye'mize sahip çıkacağız. Türkiye'mizde hakka, hukuka, adalete, fındığa, çiftinin emeğine sahip çıkacağız. Esnafa sahip çıkacağız. İşadamımıza, emeklimize, yetim kalmış gencimize sahip çıkacağız. Yolsuzluklara karşı hep beraber mücadele edeceğiz. Türkiye buna büyük ihtiyaç duyuyor. Türkiye bu alanlarda sahipsiz gibi hissediliyor. Yaşanan olaylara bir bakınız. Dış politikada, ekonomide, hukukta büyük sıkıntılar içine
giriyor, bunu görüyoruz. Bunlara bir son vereceğiz. El ele vereceğiz. Eski ayrımları bırakacağız. Demokrat Partiliymiş, Halk Partiliymiş, Adalet Partiliymiş, Doğru Yolcusuymuş, bunların hepsini aşacağız, el ele vereceğiz" açıklamasını yaptı.
Baykal, konuşmasının ardından Giresun halkının yoğun ilgisi altında karayolu ile Trabzon'a hareket etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 19:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?