4
Mayıs
2024
Cumartesi
GİRESUN

CHP heyeti Giresun'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından oluşturulan 9 kişilik heyet, fındık ve sel sorunlarını incelemek amacıyla Giresun'a geldi. 

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil başkanlığında CHP milletvekilleri Şevket Arz, Gökhan Durgun, Gürol Ergin, Akif Hamzaçebi, Mehmet Işık, İlyas Sezai Önder, Sami Tandoğdu ve Kazım Türkmen'den oluşan heyet, FİSKOBİRLİK ve Giresun Ziraat Odası'nı ziyaret eden heyet, Giresun'un Piraziz ve Bulancak İlçeleri'nde incelemelerde bulundu, üreticilerle görüştü. Piraziz İlçesi'nde açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil, bir yıldır fındık üreticisinin kan ağladığını savundu. Tamaylıgil, fındık üreticisinin bir yıldır gözyaşlarının sel oluşturduğunu aktararak, "Artık bu gözyaşını birilerinin görmesi gerekiyor. Fındık üreticisine ders vermek yerine el uzatması gerekiyor" dedi. Tamaylıgil, fındığın 2 YTL'ye kadar düşmesi nedeniyle üreticisinin isyan eder hale geldiğini dile getirerek, "Üreticiye bu hak mıdır, adalet midir, kul hakkının cevabı bu mudur?" diye konuştu.

CHP olarak fındık üreticisinin yanında olduklarını, üreticinin hakkını sonuna kadar savunacaklarını kaydeden Tamaylıgil, "Biz, CHP olarak fındığı milli ürün olarak görüyoruz. Çiftçimizi Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi bu ülkenin efendisi olarak görüyoruz. Efendinin önünde de saygıyla eğiliyoruz. Bütün sorunlarına çözüm bulmak ve sorunlara karşı beraberce mücadele etmek için söz veriyoruz. Bugün fındığa baktığımızda milli ürün olduğu görülüyor. Bugün yabancılar Türkiye'de fındığın kaderini çizerken, Türkiye'nin ulusal bağımsızlığının en büyük gücünü fındık oluşturmuştur. Fındık onun için milli üründür. Bu milli ürün olan fındık üreticisi bizim baş tacımızdır" şeklinde konuştu. 

Giresun'daki CHP heyeti yarın da 1-2 Temmuz tarihlerinde sel felaketine maruz kalan Yağlıdere İlçesi'nde incelemelerde bulunacak.
iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2006 Cuma 06:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?