2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

CHP'li Batum Giresun'da

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BATUM GİRESUN'DA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Süheyl Batum, Giresun'daki ziyaretlerini sürdürdü.

Giresun'da 2 gün boyunca Sivil Toplum Kuruluşları ve parti teşkilatlarına ziyaret gerçekleştirecek olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Batum, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Beraberinde CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ve Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim ile basının karşısına geçen Batum, "CHP olarak iktidarı ele almamız zorunlu hale geldi. Bu temenniden öte Türkiye'nin geleceği açısından zorunlu bir durum haline geldi. Başbakan belirli yasaların çıkmasına inanılmaz tepki gösteriyor.

Sonra da 'Kusura bakmayın, sinirliydim, ağzımdan kaçtı' diyor. Böyle bir başbakanın dünyada örneği yoktur. Başbakan, mutlaka CHP'nin iktidarı eline alması gereken bir kişilik vakası haline geldi. Başbakan sayısal gücünden kaynaklanan iktidar gücünü elde etmek istiyor. Ankara'da yargıyı ele geçirmek için oyun oynuyor. Türkiye'de farklı bölgelerde, bölgelerin özelliğine göre oyunlar oynanıyor ancak amaç aynı" dedi.

Giresun'daki gezi amaçlarının beklentileri, talepleri alıp Ankara'ya götürmek olduğunu da kaydeden Batum, "Giresun'da Sivil Toplum Kuruluşları, vatandaşlarımızla, partililerimizle görüşüyoruz. Amacımız Giresun halkının beklentilerini Ankara'ya taşımaktır. Ancak hiçbir şekilde yapamayacağımız vaatlerde bulunmayacağız. Tamamen doğruları konuşacağız. Halkımıza içerisinde bulunduğumuz durumu anlatacağız" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Batum, milletvekili belirlemede izleyecekleri yöntemi de değerlendirdi. "Partimiz tamamen gençlere ve kadınlara öncelik verecektir" diyen Batum "Bölgelerin konumlarına, durumlarına göre adaylar belirlenecektir. Bu kamuoyu yoklaması da olabilir. Ön seçim de olabilir. Ancak şunu ifade etmeliyiz ki kesinlikle Genel Merkez tarafından belirlenmeyecektir. Genel merkez eline kalemi alarak şu veya bu isim diye aday belirlemeyecek. Adaylarımız ise halkın güven

duyacağı, inanacağı, bölgesi ile genel merkez arasında bağı hiç koparmayacak isimler olmalıdır" ifadelerini kullandı.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BATUM GİRESUN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2011 Pazartesi 14:13:04
Güncelleme :31 Ocak 2011 Pazartesi 17:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?