7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

CHP'li Ersoy’dan hükümete tepki

CHP İL BAŞKANI ERSOY’DAN HÜKÜMETE FİSKOBİRLİK TEPKİSİ

CHP Giresun İl Başkanı Murat Ersoy, Fiskobirlik’in borç içerisinde battığını ve bunun tek sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu ileri sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Murat Ersoy yaptığı açıklamada, Fiskobirlik ve TMO’yu devre dışı bırakan AK Parti Hükümeti’nin fındık üreticisini tüccarın eline düşürdüğünü belirtti. Fiskobirlik’in ekonomik olarak tam bir çıkmazın içerisinde olduğunu ileri süren CHP İl Başkanı Ersoy, “AK Parti Hükümeti’nin yanlış fındık politikaları sonucu birlik bugün bankalara borçlanmış, üreticilere borçlanmış çalışanına maaş ödeyemez duruma gelmiştir.Yıllık 2 milyar dolar ihracat geliri elde edilen fındık ürününün en büyük üretici kuruluşu tasfiyeye zorlanmaktadır. 2 milyar dolar ihracat geliri olan fındık ürününde rant çok büyük olduğu gibi, ithalatçı durumdaki AB ülkelerinin hükümete diretmiş olduğu politikalar ne fındık üreticisinin ne de ülkemizin yararınadır” dedi.

Fiskobirlik’in 2009 yılından beri çalışanlarına maaş ödeyemez duruma geldiğini de kaydeden Ersoy, “Bugün itibarıyla Fiskobirlik’in 480 çalışanına yaklaşık 5 milyon TL borcu bulunmaktadır. FKB çalışanları Şubat 2009’dan bu yana düzenli olarak ücret alamamaktadır. İşçiler banka icrası, ev sahiplerinin insafı ile karşı karşıyadır. Ayrıca birlik ve ortak kooperatiflerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na ve vergi dairelerine de borcu bunmaktadır” diye konuştu.

CHP Giresun İl Başkanı Ersoy, CHP iktidarında FKB’ye gereken desteğin verileceğini de kaydederek, “Fındıkla ilgili tep politika üreten CHP olmuştur. CHP iktidarında Fiskobirlik yeniden ayağa kalkacak fındık üreticilerine gereken destek verilecektir” şeklinde konuştu.

CHP İL BAŞKANI ERSOY’DAN HÜKÜMETE FİSKOBİRLİK TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 17:13:02
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 17:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdullah KAPLAN IP: 85.104.32.xxx Tarih : 20.02.2010 00:24:22

Giresun unuttulmuş terkedilmiş Trabzon ile Ordu illeri arasına sıkışmış kalmış kendi kaderine terk edilmiş gelen vurmuş giden vurmuş bir adı il kendisi kasaba görünümde bir şehir. Bu duruma bir Giresunlu olarak üzülüyorum. Neden mi. Bu gün  Giresun Yargı tarafından suçlu bulunmuş kamu görevlerinden men edilmiş cezalı ayıplı bir vali tarafından yönetilmektedir. Bu Giresun halkına yapılan bir saygısızlıktır. Bu durum iktidarın hükümetin ayıdır. Bu cezalı kamu görevinden men edilmiş bir vali tarafından yönetilen Giresun da muhalifet partileri ne yapmışlardır. Bu cezalı suçlu valinin karşısında muhalefet olarak sizde elpençe divan duruyorsunuz. Bu valilinin Giresun a yakışmadığını niçin meclis de gensoru vererek görevden alınmasını sağlamadınız. Giresun iktidar partisi milletvekilleri Giresun için bir çalışma yapmadığı gibi muhalefet partileri de bir çalışma yapmıyor. Nedere kaldı sizin Giresunluğunuz Yargı tarafından bir vali tarafından yönetilmek hiçi zorunuza gitmiyor.  Giresun çağdaş uygar bir şehir suçlu sürgün yeri değil. Bu durum Giresun a Giresunlulara layık değil. Giresun da bulunan sivil toplum kuruluşları bu suçlu cezalı valiye karşı tavır koymalılar. Bu vali Giresun dan gitmelidir. Giresun Giresunlular kadar mert cesur çalışkan bir yeni vali atanmalıdır.

Hadi muhalet partisi valiyi gönderebiliyormusun, bunu başarda göreyim senin mertliğini gerçek Giresun lu olduğunu. Konuşmak ile Giresun gemisi fındık gemisi hiç yürümüyor. Gören gözler kılavuz istemez. Giresunun fındığın başına gelenleri hep beraber gördük yaşıyoruz.Gireun bu kadar haksılığı hak etmiyor.Tüm hemşerilerime saygılar selamlar.Keşap Yivdinçik köyü.