7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

CHP'li Gezmiş’ten AKP'ye tepki

GEZMİŞ’TEN AK PARTİ’YE REKTÖR VE FİSKOBİRLİK TEPKİSİ

CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Giresun Üniversitesi’ndeki rektörlük atamalarını ve Fiskobirlik’i değerlendirdi.

Giresun Üniversitesi Rektörlük seçimlerine ve rektör vekilliği atamalarına siyasetin bulaştığını ileri süren Gezmiş, “Giresun Üniversitesi’ndeki rektörlük seçimlerinde biri kendisinin olmak üzere 2 oy almasına rağmen YÖK’ün aday gösterdiği Prof. Yılmaz Can istifa etmişti. İstifa ederek rektör olmak istemediğini ortaya koyan Prof. Yılmaz Can ardından etik olmayacak şekilde yeniden rektörlük seçimlerine aday olmuştu. Seçimlerde 31 oy alarak YÖK’ün aday göstermediği Prof. Halil İbrahim Bahar’ın rektörlük seçimlerini yargıya taşıması sonucu Giresun Üniversitesi’nde yeniden yapılacak olan rektörlük seçimi iptal edilmişti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından üniversitemizde zaten bir vekil rektörümüz varken sırf siyasi iktidar istiyor diye Rektör Vekilimiz Prof. Ersan Bocutoğlu gönderilerek yerine Yılmaz Can getirilmiştir. ‘Siyaset istiyor’ diye Profesör Yılmaz Can getirilmiştir. Çünkü henüz bir hafta önce AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli okul arkadaşı olduğunu söyleyerek ‘Prof. Dr. Yılmaz Can’a kefilim, rektör olacak adamdır’ ifadelerini kullanarak açıklama yapmıştı. Bu üniversiteye siyaset bulaştığının açık bir belgesidir. Üniversiteler devlet daireleri değil bilim yuvalarıdır. Bilim adamlarımız da kimi seçeceğini gayet iyi bilen kişilerdir. Bu atamada resmen adamcılık yapılmıştır. Adamcılığın olduğu yerde de biz bulunmayız. Yapılan atama AK Parti’nin memurudur” dedi.

Gezmiş, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin üniversite rektörlük seçimlerini, dolgu alanlarının belediyeden alınarak milli emlaka devrini bırakıp asıl işi olan hizmete yönelmesi gerektiğini kaydederek “Mesela OR-Gİ Havaalanı’nı, Erzincan-Tirebolu Demiryolu’nu, Eğribel Tüneli’ni gündemine alıp bunları takip etmelidir. Milletvekili Canikli, kendi partisinin getirdiği Vali ile, kendi içerisinde partilileriyle kavgalı. Canikli kavgadan başka bir şey bilmeyen bir kişi” diye konuştu.

AK Parti’nin Fiskobirlik’in düşmanı, Fiskobirlik Yönetimi’ni de işbirlikçi olduğunu da ifade eden Gezmiş şöyle devam etti:

“Nedense AK Parti’nin gündeminde Fiskobirlik, SEKA Kağıt fabrikası bulunmuyor. Fiskobirlik’in sorunlarının çözümü iktidarın elinde olmasına rağmen bir şey yapılmıyor. Yönetim ‘başaramazsak gideceğiz’ diyor. Bizde ‘bırakın gidin’ diyoruz ama başarısız olmalarına rağmen gitmiyorlar. İşçisi, memuru, ortakları perişan ama Milletvekili Canikli Fiskobirlik yönetimini başarılı olduğunu ileri sürüyor. Neye göre başarılı olduğunu halk değerlendirsin.”

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 16:38:02
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 20:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?