7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

CHP'li Gezmiş'ten birlik çağrısı

CHP GİRESUN İL BAŞKANI GEZMİŞ’TEN OR-Gİ HAVALİMANI İÇİN BİRLİK ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, Ordu-Giresun (OR-Gİ) Havalimanı’nın yapılması için birlik çağrısında bulundu.

Beraberinde bulunan ilçe başkanlarıyla parti binasında basın açıklaması düzenleyen Gezmiş, bütün sosyal demokratları CHP’ye davet ederek “Bugüne kadar gerek bizlere kırılmış, gerekse partimize üye olup ayrılmış yada başka partilerde yer alan bütün sosyal demokrat çizgisinde bulunanları birlik olmaya davet ediyoruz. Bu şekilde ancak iktidara yürüyebiliriz” dedi. Açıklamasında son günlerde bölge gündeminde bulunan OR-Gİ Havaalanı’na da yer veren Gezmiş, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun açıklamalarına tepkisiz kaldıklarını ileri süren AK Parti Giresun İl yönetimini de eleştirdi.

Gezmiş, Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’nun ‘OR-Gİ’ye ne gerek var’ şeklindeki açıklamalarını hatırlatarak “Buna Giresun’da bir çok kesim tepkisini ortaya koyarken, AK Parti İl Teşkilatı’nın sessiz kalmasını manidar bulmaktayız. Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, ‘Trabzon’da uluslar arası havaalanı var, OR-Gİ’ye gerek var mı?’ diye soruyor. Bu soruya acaba AK Parti Giresun İl yönetimi katılıyor mu bilmek istiyoruz. Bölgeler arası kalkınmışlık farkını ortadan kaldırmak adına kurulan Kalkınma Ajansı’nın merkezi olarak Trabzon’un sadece kendisi için yatırım istemesi ve buna gayret göstermesi manidardır. Biz Trabzon’a yatırım yapılmasına karşı değiliz Trabzon’un da bizim hayalimiz olan yatırımlara karşı çıkmasını istemiyoruz” dedi.

Giresun’a yapılacak hizmetlerin takipçisi olacaklarını da kaydeden Gezmiş, “OR-Gİ, Eğribel Tüneli, Tıp Fakültesi, eski hastanenin öğrenci yurduna dönüştürülmesi gibi hizmetlerin takipçisi olacağız. Giresun hizmet fakiri bir ildir. Giresun lobisi oluşturulmalıdır. Çözüm bekleyen sorunlarımızı ancak Giresun Lobisi oluşturarak çözebiliriz” diye konuştu.

CHP GİRESUN İL BAŞKANI GEZMİŞ’TEN OR-Gİ HAVALİMANI İÇİN BİRLİK ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 13:57:01
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 14:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?