2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

CHP'li Muharrem İnce Giresun'da

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ İNCE GİRESUN'DA

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Giresun'da torba yasa tasarısını eleştirerek, "Bu torba yasanın içinde esnafın borçlarının yeniden yapılandırılması yok. Çiftçinin bankalara borçlarının yapılandırılması, çek mağdurları, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçmesi yok, bu yasada yoksullara dağıtılan kömür işinin kamu ihale mevzuatı dışına çıkarılması işi var" dedi.

Giresun Belediyesi nikah salonunda düzenlenen toplantıda İnce, torba yasa tasarısının yabancı güçler tarafından sipariş üzerine çıkarıldığını ileri sürdü. İnce, "Ne olduğu belli olmayan bir yasa var. AK Parti'liler bakın biz sizin borçlarınızı yeniden yapılandıracağız bir kanun çıkaracağız ama CHP sabahlara kadar meclisi kapatıyor diyor. Bu torba yasanın içinde esnafın borçlarının yeniden yapılandırılması yok. Çiftçinin bankalara borçlarının yapılandırılması, çek mağdurları, sözleşmeli öğretmenlerin

kadroya geçmesi yok, bu yasada yoksullara dağıtılan kömür işinin kamu ihale mevzuatı dışına çıkarılması işi var. Ömründe bir defa devlet memuru olmamış birisinin genel müdür, müsteşar olması mümkün olacak artık. Kamuda çalışan işçilerin istekleri dışında sürgüne göndermek var. Ama asıl önemlisi bu kanun sipariş üstüne çıkıyor. İngiliz viski şirketlerinin gümrükte çifte fiyat göstermesinden dolayı faiziyle birlikte 800 trilyon vergi cezası çıkmıştır. Torba yasası bu şirketlerin borcunun kapatılması için

çıkıyor. Giresun'da üç kuruşluk borç af oluyorsa bilinsin ki bunu İngilizler için çıkarıyorlar. Sizi de yanlarına konu mankeni olarak katıyorlar. İngiliz işgalcilerine karşı direnen onlarla mücadele eden bu meclis İngiliz başbakanının isteği üzerine kanun çıkarıyor" dedi.

"Karadeniz Bölgesi gelişti diyorlar ama bölge illerindeki milletvekilleri sayıları düştü" diyen İnce, "İlinizde insanlar göç ederken siz AK Parti'yi desteklemeye devam ederseniz bu şu demektir ateşi desteklerseniz bu daha çok yanar zalimi desteklersen daha çok zulmeder. Türkiye'de kuşatılıyor. Kurumlar diz çöktürülüyor. Kurumların burnu sürttürülüyor. Bütün kurumları bitirdiler şimdi hedeflerinde yüksek yargı Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi var" diye konuştu.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ İNCE GİRESUN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2011 Cumartesi 18:09:03
Güncelleme :5 Şubat 2011 Cumartesi 23:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?