2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

CHP'yi Giresunlular’a anlatıyor

CHP GİRESUN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI GEZMİŞ GİRESUNLULAR’A PARTİSİNİ ANLATIYOR

Giresun CHP milletvekili aday adayı İnşaat Mühendisi Aykut Gezmiş, Giresunlular’a partisini anlatıyor.

İlçe gezilerini sürdüren ve her gittiği yerde büyük bir ilgi ile karşılaşan Gezmiş, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada “AK Parti iktidarı Türkiye’yi savaştan çıkmış gibi enkaza çevirdi.

Biz projelerimizle umut vaat ediyoruz ama onlar ‘istemezük’ diyorlar. Uygulanabilir projelerimiz karşısında hem kimyaları hem de ağızları bozuluyor, bunları hayalleri bile almıyor” dedi.

Aykut Gezmiş, CHP’nin işsizliği ve yoksulluğu yenmenin mücadelesi içinde olduğunu, AK Parti’nin ise yoksulluğu sürdürülebilir kılmanın yollarını aradığını ifade ederek “Çünkü onlar yoksulluktan besleniyorlar, Biz ise toplumun her kesimine rahat bir nefes aldıracağız, güven, huzur ve barış getireceğiz. Bu yüzden AK Parti’ye karşı olan herkesi partimiz çatısı altında omuz omuza çalışmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Yoksulluğu Aile Sigortası’yla yok edeceklerini ifade eden Gezmiş, “CHP iktidarında aile sigortasını uygulayarak ihtiyaç sahibi yaklaşık 22 bin aileye maaş verilecektir. Bu da yaklaşık 100 bin kişiye tekabül etmektedir. Aile Sigortası 40 yıl önce Uluslararası Çalışma Örgütü ile yapılan bir anlaşma olduğu halde uygulanmamıştır. Bugüne kadar hükümet eden partiler yoksulları kendi arka bahçesi haline getirip, siyasal sömürü alanı olarak görmüşlerdir. Biz bu konuda hesabımızı yaptık, ihtiyaç sahibi ailelere yaklaşık 600 ile 1250 lira maaş vereceğiz. Bu konuda zaten yılda 14 milyar harcanıyor. Biz buna ek olarak 8 milyar daha harcayacağız ki bu bütün kamu harcamaları içinde sadece yüzde 1.7’dir. Eğer biz 21. yüzyılın uygar bir ülkesi, demokrasisi gelişmiş bir ülkesi olmak istiyorsak bu ülkenin insanlarına yüzde 1.7'lik kaynağı fazla görmemek gerek Biz bu ülkede çocukların yatağa aç girmemesi için çaba harcayan bir siyasal anlayışın sahibiyiz” şeklinde konuştu.

CHP milletvekili aday adayı Aykut Gezmiş, iktidarlarında askerlik süresini önce 9 aya, sonra kademeli olarak 6 aya kadar indireceklerini de belirterek “Bedelli askerlik konusunu çözeceğiz. Askerlik daha kısa ama daha profesyonel olacak. Çocuklarımız üniversitede okurken yaz tatillerinde gidecek askerliğini yapacak mezun olunca da askerliği bitmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Gezmiş CHP iktidarlarında gerçekleştirecekleri özetle şu başlıklarda topladı:

“İşsize iş bulacağız, yoksula aş vereceğiz. Muhtarlarımızın ve engellilerimizin, emeklilerimizin maaşlarını iyileştireceğiz. YÖK’ü, harçları kaldıracağız. Herkese eğitimde fırsat eşitliği sağlayacağız. Memurumuza grevli toplu sözleşme hakkını verecek adres CHP’dir. Çünkü biz örgütlü toplumdan yanayız, toplum örgütlü oldukça daha güçlü olur. İktidarlarımızda siyasi ahlak yasasını çıkaracağız. Siyasi Partiler Yasası’nı değiştirerek daha demokratik bir yasayı hayata geçireceğiz.

Özel yetkili mahkemeleri kaldıracağız. Yargıyı bağımsız kılacağız. Bu ülkede AKP’nin savcıları değil, Cumhuriyetin savcıları olacak. 80 yılda 220 milyar dolar olan borç, 8 yılda 260 milyar da artarak 480 milyar dolara ulaşmıştır, bu savurganlığa da son vereceğiz. Türkiye’yi dünya devletleri arasında hak ettiği yere getireceğiz.”

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2011 Cuma 11:20:05
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 18:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?