7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Çiftçi bayanların kıyasıya yarışı

GİRESUNLU ÇİFTÇİ BAYANLAR YARIŞTI

Tarım Bakanlığı’nın 81 ilde 7 yıldan bu yana düzenlediği “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” programı Giresun’da Tarım İl Müdürlüğü salonunda gerçekleşti.

Yarışmaya Keşap, Bulancak, Eynesil, Çanakçı ve Espiye ilçelerinden toplam 10 kadın çiftçinin katılırken, Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, Tarım İl Müdür Vekili Adnan Temür, Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı ve çiftçi yakınları da yarışmayı izledi.

Keşaplı bayan çiftçiler Ayten Yılmaz, Hatice Öztürk’ün birinci olduğu yarışmada Bulancak ekibinden Sevilay İleri, Derya Goluoğlu ikinci, Eynesilli Müzeyyen İbaç ve Ülkü Ablar bayan çiftçiler ise soru farkıyla üçüncülüğü elde etti. Çanakçılı kadın yarışmacılar da dördüncü oldular. Yarışmanın ödüllerini 1. olan Keşap ekibine Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, 2.’ye Tarım İl Müdür Vekili Adnan Temür, 3.’ye ise Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı verdi. Yarışmada dereceye girenlere birer cumhuriyet altını ve kitap hediye edildi.

Tarım İl Müdür Vekili Adnan Temür yaptığı konuşmasında, 2007-2009 yılları arasında, bin 955 toplantı yaptıklarını, 36 bin 989 kişiye bilgi akışı verildiğini, son 3 yılda 18 tarla günü tertip ettiklerini ve bu katılımlara 3 bin 66 kişinin katıldığını söyledi.

GİRESUNLU ÇİFTÇİ BAYANLAR YARIŞTI
GİRESUNLU ÇİFTÇİ BAYANLAR YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 17:14:05
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 17:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?