19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Cumhuriyet'e coşkulu kutlama

GİRESUN'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Giresun'da, Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yıldönümü törenle kutlandı.

Hava muhalefeti nedeniyle 19 Eylül Spor Salonu'nda yapılan törene, Vali Mustafa Yaman, CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Giresun Garnizon Komutan Vekili ve İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Özsoy, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Başsavcısı Radi Akyol, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Giresun Valisi Mustafa Yaman, Cumhuriyet'in, milli hayatı bitmiş sanılan büyük bir milletin yurdun her köşesini sulayan kanlarının bedeli, özgür ve bağımsız yaşama isteğimizin sembolü olduğunu söyledi.

"Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir" diyen Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet, milletin kendisidir. Milletimiz, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. 'Egemenlik Kayıtsız, Şartsız Milletindir' ilkesi, devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Türk Milleti, Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir."

Törende, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiir ve konuşmalar ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen çeşitli spor ve kültürel yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Tören, geçit töreninin ardından sona erdi.

GİRESUN'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
GİRESUN'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 17:39:04
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 00:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?