8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Danıştay’a öğrenci tepkisi

GİRESUN’DA DANIŞTAY’A ÖĞRENCİ TEPKİSİ

Giresun Meslek Lisesi’nden bir grup öğrenci yaptıkları basın açıklaması ile Danıştay’ın verdiği katsayı kararını protesto ederken, kendilerine destek vermeyen türbanlı öğrencilere de tepki gösterdiler.

Giresun Meslek Lisesi’nden bir grup öğrenci Danıştay aleyhinde slogan atarak ve pankartlarla yürüyerek öğle saatlerinde Atapark’a geldi. Öğrenciler adına bir basın açıklaması yapan Demet Karakaya, “Hepimiz biliyoruz ki bu katsayı uygulamasının asıl sebebi İmam Hatip Liseleri’nin önünü kesmekti. Fakat alınan bu karar sadece onları değil, bizleri de etkiledi. Bütün bunları umursamıyorlar. Bu resmen bizim hiçe sayıldığımızın bir göstergesidir” dedi.

Alınan bu kararla beraber motivasyonlarının etkilendiğini de ifade eden Karakaya, “Sınava çok az bir zaman kala bu şekilde karar almaları hem ders çalışma motivasyonumuzu hem de psikolojimizi etkiledi. Bize yapılan bu haksızlığa son verilmesini istiyoruz. Danıştay’ın kendi keyfince almış olduğu bu kararı şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

Danıştay aleyhinde eylem yapan Kız Meslek Lisesi öğrencileri yapılan basın açıklamasının ardından çevrede bulunan ancak kendilerine destek vermeyen bir grup İmam Hatip Lisesi öğrencilerine tepki gösterdi. Çevredekilerin müdahalesi sonucu gerginlik büyümeden yatıştırıldı.

GİRESUN’DA DANIŞTAY’A ÖĞRENCİ TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 15:45:00
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 23:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?