3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Davutpaşa kurbanı toprağa verildi

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde önceki gün bir maytap imalathanesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerden Aslan Doğan bugün memleketi Giresun’da toprağa verildi.

Cenazesi İstanbul’dan memleketine getirilen Aslan Doğan (35) için bugün Yaylalı mahallesindeki Yaylalı Camii’nde ikindi namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Doğan’ın tabutu başına gelen eşi Zeliha Doğan, 6 aylık çocukları Merve Gül, oğlu Ogün (9) ve kızı Birgül (7) ile uzun süre gözyaşı dökerek eşinin yüzüne son kez baktı. Kılınan cenaze namazının ardından Doğan, aynı mahalledeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Aslan Doğan’ın 10 yıldır çalıştığı iş yerinden 5 ay önce ayrılarak patlamanın meydana geldiği binanın 3. katındaki konfeksiyon atölyesinde çalışmaya başladığı öğrenildi. Sigortasız çalışan ve yaklaşık bin YTL aylık alan Doğan’ın aldığı bu ücretle hem 4 yıl önce kredi çekerek aldığı evinin borcunu ödediği hem de kalbi delik olan 9 yaşındaki oğlu Ogün’ü tedavi ettirdiği bildirildi. Kredi borcunun bitmesine 2 yıl kaldığı öğrenilen Aslan Doğan’ın ilk patlamada hayatını kaybettiği belirtildi.

Doğan’ın yeğeni Mustafa Çapar dayısının sabah evden çıkarak işe gittiğini belirterek “İş yerinde ilk patlama sırasında öldüğünü öğrendik. O bölgede yüzlerce insan sosyal güvencesi olmadan çalışıyordu. Devletin bu insanlara sahip çıkmasını istiyoruz. Bizim yüreğimiz yandı bari başkalarının yüreği yanmasın” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 17:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?