3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

'Demokrasinin önü açıldı'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Ayhan Akten, TBMM'de kabul edilen üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişikliğiyle, kişisel hak ve özgürlükler ile demokrasinin önünün açıldığını söyledi.

Akten, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişikliğinin TBMM'de kabul edildiğini hatırlattı. Üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağını 21. yüzyılın en büyük ayıplarından birisi olarak nitelendiren Akten, "Bu ayıp inşallah sayın Cumhurbaşkanımızın onayından sonra kalkacaktır" dedi.

Anayasa'da yapılan değişiklikle üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılacak olmasının, bu konuda yaşanan suistimallerin de önüne geçileceğini savunan Akten, yasa değişikliğiyle başörtüsü yasağının artık siyasi malzeme olamayacağını kaydetti.
TBMM'de kabul edilen üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişikliğiyle, kişisel hak ve özgürlükler ile demokrasinin önünün açıldığını dile getiren Akten, şöyle konuştu: "Yasayla kişisel hak ve örgütlükler ile demokrasinin önü açılmıştır. Yasağı savunanlar artık milli iradeye saygı duymalı ve yanlış adım atmamalıdırlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşın hak ve özgürlüklerini teminat altına alarak, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olarak yoluna devam edecektir."

Akten, başörtüsü yasağının kalkmasıyla birlikte üniversitelerin ilim ve bilimle ön plana çıkan yerler haline geleceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 15:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?