3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Denizde domuz avı!

Giresun'un Tirebolu İlçesi'nde bahçe ve tarlalara büyük zararlar veren yaban domuzlarına karşı mücadeleye balıkçılar da katıldı. 

İlçeye bağlı Özlü Köyü sahili açıklarında dün sabah saatlerinde arkadaşları ile birlikte avlandıklarını belirten balıkçı Bahtiyar Könez, yunus balığı sürüsü zannettikleri sürünün yaban domuzu sürüsü olduğunu anlayınca büyük panik yaşadıklarını söyledi. Könez, sahilden birkaç mil açıkta avlanırken yakınlarından geçen yaban domuzu sürüsündeki domuzları sandalda bulunan halatlarla yakalamaya çalıştıklarını kaydederek, "Önce yunus balığı zannettik. Sürü bize yaklaştıkça yaban domuzu sürüsü olduğunu gördük. Kısa bir süre panik yaşadıktan sonra sandalda bulunan halatları kement yaparak yaban domuzlarını yakalamaya çalıştık. Sayıları yavrularla birlikte yaklaşık 16'yı buluyordu. Domuzlardan kimisi geldiği yöne doğru giderken kimisi de sahile çıkmayı başardı. Sahilde bekleyen avcılar 2 tanesini vurdu, diğerleri ormana kaçtı, bir tanesini de denizin ortasında yakaladık" dedi. 

Balıkçılar, yaban domuzlarının Rusya'dan yüzerek sürüler halinde Türkiye'ye geldiğini iddia ederek, "Domuzların sayıları sürekli artıyor. Tarlalarımızı, bahçelerimizi domuzun verdiği zararlardan korumak için etrafını çitlerle çeviriyoruz. Yine de yaban domuzlarının verdiği zararları önleyemiyoruz. Bu konuda İl Tarım Müdürlüğü'nden yardım bekliyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 19:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet candeniz IP: 88.228.149.xxx Tarih : 4.07.2007 12:35:21
ben bu olaya karşı yetkililerin daha bilinçli olmasını öneriyorum.bu sorun malatya nın köylerinede hakim.ve neredeyse tarımı kısıtlamak üzere.gereğinin yetkililer tarafından yapılmasını arz ederim.