26
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Denktaş'ı çoşturan sloganlar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kıbrıs sorunun çözümü için yeniden Annan Planı’nın gündeme alınmasının büyük hata olacağını söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Giresun Fen Edebiyat Fakültesi tarafından Giresun’da düzenlenecek olan ’Uluslararası BOP-AB ve Türkiye’ konulu konferansa katılmak için Giresun’a gelen KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, sabah Giresun Belediyesi ile Giresun Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nı ziyaretlerinin ardından, KTÜ Giresun Fen Edebiyat Fakültesi’ne geçti.

Denktaş burada, "Mücahit Denktaş, Kıbrıs Türk’tür, Türk Kalacak ve Türkiye Seninle" sloganlarıyla karşılandı. Daha sonra buradan ’Uluslararası BOP-AB ve Türkiye’ konferansına katılmak üzere Özel İdare Kültür Sitesi’ne geçen Denktaş, burada yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ı asla verme taraftarları olmadıklarını ifade ederek, "Dikileceğiz. Diri duracağız. Bağımsızlığımızı hiçbir şeyle değişmeyiz" dedi.

Kıbrıs Türkleri olarak bağımsızlık kavgasında olduklarını ve bağımsızlığın nasıl elde edilebildiğini çok iyi bildiklerini vurgulayan Denktaş, "Bağımsızlığı elde etmek çocuğun doğumu gibidir. Çocuk; sancılarla, kanla, çığlıklarla, acılarla doğar. Doğduktan sonra çocuklardan daha da kıymetlidir. Elden giderlerse başı eğik koloni çocukları olacaktırlar. Siz koloni çocuğu nedir bilmezsiniz! Allah sizlere o günleri göstermesin" diye konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kıbrıs’ta Türk kesimin sırat köprüsünden geçmekte olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Kıbrıs’ta seçimler oldu. Yeniden hükümetler kurulacak. Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Yeniden Cumhurbaşkanı seçilecek. Kıbrıs meselesi, ’Denktaş Meselesi’ diye, Kıbrıs meselesini her zaman Türkiye aleyhine kullanmış olanlar, göreceklerdir ki uzlaşmayan taraf Rum tarafıdır. Göreceklerdir ki, bağımsızlığını ve egemenliği koruma yemini, andı içerek göreve başlayan herkimse bağımsızlıktan vazgeçemeyecektir. Çünkü hepsine söylüyorum. Yemininize sağdık olmazsanız, Türkiye’ye gittiğiniz belki önünüze kırmızı halılar serilebilir. Ancak Türk milletinin yüzüne bakamazsınız. Bu kahrolma demektir. İyi düşünüz. Yeniden Annan planı, yeniden uzlaşma diyerek, sizinle uzlaşma istemeyen, sizi azınlık olarak gören, Kıbrıs’ın sahibi diyerek, AB’ye sırtını dayamış bütün imkanları elde ederek, size her şeyi kısıtlamayı milli dava bilen Rum ile uzlaşabileceğinizi sanırsanız aldanırsınız. Biz durmayıp ilerleyeceğiz. Bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi korumak için ilerleyeceğiz. Annan Planı’nı yeniden canlandırmak hata olur"

Denktaş, Kıbrıs sorununun halledilebilmesi için öncelikle Rumlar’ın, 1963’den 1974’e kadar Türkler’e yaptıkları işkence ve katliamları kabul edip, tazminatlarını vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Denktaş’a, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen tarafından plaket verildi.

Denktaş, konferansın ardından Giresun Kalesi’ni gezdikten sonra, Giresun programını tamamlayarak, karayolu ile Trabzon’a hreket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 20:58:41
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 21:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?