19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Dereli'de su sorunu çözüldü

Giresun'un Dereli ilçesi belediye başkanı Zeki Şenlikoğlu, gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucu ilçenin içmesuyu sorununu çözüme kavuşturduklarını söyledi.


Şenlikoğlu, yaptığı açıklamada, ilçede içmesuyu sorunun en büyük problemlerden birisi durumunda bulunduğuna dikkat çekti. Belediye olarak içme suyu sorununun çözümü için 2 aydır çalışmalar yürttüklerini vurgulayan Şenlikoğlu, ilçenin Akkaya köyünden ilçeye içmesuyu sağlandığını dile getirdi.
Gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucu ilçenin içmesuyu sorununu çözüme kavuşturduklarını kaydeden Şenlikoğlu, "İçmesuyu ilçemizin en önemli sorunlarından birisi durumundaydı. Öncelikle bu sorunun çözümünü hedefledik. İki ay süren çalışmalarımızın sonunda, Akkaya köyünden sağladığımız içmesuyunu, ilçe halkının kullanımına sunduk. Bu hizmetimizle birlikte ilçemizin su sorununu ortadan kaldırdık" dedi.


Şenlikoğlu, ilçede içmesuyu şebekelerinin kontrol altına alınması için de çalışmalar yapacaklarını ifade ederek "Şehir su şebekelerini yenileyeceğiz. Su sayacı olmayan ev ve iş yerlerine sayaçlarını takıp kaçak su kullanımını önleyacağiz. Dereli'de içmesuyu kullanımın yüzde 50´si kaçak durumda. Halkımızın arasındaki eşitsizliği ortadan kaldırmak için kaçak su kullanımını önleyeceğiz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 14:22:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?