3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Devlet FİSKOBİRLİK'e sahip çıkmalı

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, devletin FİSKOBİRLİK'e sahip çıkmak zorunda olduğunu belirterek "Gerekirse yolu bir daha kapatmalıyız" dedi.
Giresun Fındık Tarım Satış Kooperatifi'nin 2007-2008 İş Yılı Olağan Genel Kurulu, FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğü Merkez Lokali'nde yapıldı. Genel Kurula 8 bin 422 ortağı temsilen 224 delegenin 144'ü katılırken, seçimlere mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kumaş'ın oluşturduğu tek listeyle gidildi. Delegelerin tamamının oyunu alan Murat Kumaş yeniden Giresun Fındık Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi.
Genel Kurul sonrası bir konuşma yapan Kumaş, fındık üreticilerinin FİSKOBİRLİK'e destek olmalarını istedi. FİSKOBİRLİK'in birkaç yıldır sıkıntı içerisinde olduğunu, bu durumdan da ancak ortakların destekleriyle kurtulabileceğini savunan Kumaş, şöyle konuştu: "FİSKOBİRLİK, fındığın ve üreticinin sigortasıdır, teminatıdır. Bu nedenle FİSKOBİRLİK'in olmadığı bir fındık piyasası düşünülemez. Birlik birkaç yıldır sıkıntı içerisinde. Bu sıkıntıdan ancak ortaklarının destekleriyle kurtulabilir. Bunun içindir
ki, ortaklarımızın güçlerine göre FİSKOBİRLİK'e fındıklarının bir bölümünü ücretsiz olarak bağışlamalarını istiyoruz. Bu kurum ancak destek olunursa ayakta kalır."


GEREKİRSE YOLU BİR DAHA KAPATIRIZ
GESOB Başkanı Ali Kara ise yaptığı konuşmada devletin FİSKOBİRLİK'e destek olmasını istedi. Kara, aksi takdirde fındık üreticilerinin çeşitli eylemler yapması gerektiğini ileri sürerek "Devlet Karadenizli'ye, sigortasına, can damarına sahip çıkmak zorundadır" diye konuştu.


Bütün Giresunlular, bütün samimiyetiyle, inançlarıyla geleceklerine sahip çıkacaklarsa, evlatlarının geleceklerini düşüneceklerse FİSKOBİRLİK'e sahip çıkmak zorunda olduğunu anlatan Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: "Olmazsa olmaz' demeliyiz. Gerekirse, bu yolu bir daha kapatmalıyız. Gerekirse, askere adam vermemeliyiz. Güneydoğu'da devletin yıkılması için uğraş verenlere karşı hoşgörü ve müsamaha gösteren devlet, Karadenizli'ye, sigortasına, can damarına da sahip çıkmak zorundadır."


Öte yandan 30 Temmuz 2006 tarihinde Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) öncülüğünde Ordu'da düzenlenen binlerce kişinin katıldığı fındık mitinginde gergin anlar yaşanmış ve çıkan olaylarda bazı polisler ile vatandaşlar yaralanmıştı.


YENİ YÖNETİM
Murat Kumaş başkanlığında oluşan Giresun Fındık Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: "Muzaffer Toslu, Fuat Yurt, Mustafa Ayhan ve Metin Bay."

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 16:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aksiyoner ordulu IP: 212.175.115.xxx Tarih : 17.11.2008 11:08:04

Devlet Fiskobirliğe sahip çıkacak diyen zatı muhteremler size kolaylık olsun diye AKP ilçe başkanını Fiskobirliğe başkan seçti bu millet... Değişen ne oldu eskisinden daha beter bir yönetim asırlık kurumun gayrimenkullerini cemaatlere yandaşlara peşkeş çekiyor ve siz hala devlet desteğinden bahsediyorsunuz... İlk önce parazitleri temizleyin proje üretin halkın karşısına öyle çıkın... sayın Murat KUMAŞ sözüm size değil biliyorum ki siz bu kurumun bekası için çırpınanlardansınız... Fındığın başkenti giresun ve ordudur fındığın sakarya,adapazarı ve diğer illerden sökülmesini sağlamanız ya da ordu ve giresun illerine detek pirimi verilmesini sağlamalısınız... Mevcut yönetim fındığın sökülmesi gereken illerden olunca bu işi başarmanız mümkün değildir... Fındık için proje üreten yönetimi değiştirirken bu ortaya çıkan olumsuz tabloyu tahmin edemeyen delegenin bu sefer kanaat önderleri yani sizlerin uyarılarıyla daha iyiyi göreceğinden hiç şiüphem yok ...