20
Mayıs
2024
Pazertesi
GİRESUN

Devlet okullarının gururu oldu

Giresun’un Tirebolu ilçesi Sakarya İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Doğru, Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) soyadı gibi bütün soruları doğru cevaplayarak Giresun’un ve devlet okullarının gururu oldu.
Seviye Belirleme Sınavı 7. sınıflarda bütün soruları doğru cevaplayan tek devlet okulu öğrencisi Ömer Faruk Doğru, ilerde doktor olmak istediğini söyledi.


Tirebolu Sakarya İlköğretim Okulu öğrencisi Ömer Faruk Doğru, 7. sınıflar Seviye Belirleme Sınavı'nda yer alan 90 soruyu da doğru cevaplayarak, ülke genelinde bütün sorulara doğru cevap veren 17 öğrenciden biri oldu. Ömer Faruk Doğru, Türkiye genelinde sınıf puanı 500 olan dokuz öğrenciden biri olarak da ismini başarı listesine yazdırdı. SBS'de dereceye giren öğrencilerin hepsi özel okul öğrencisi iken Ömer Faruk Doğru devlet okulunda okuyan tek öğrenci olarak dikkat çekti. Ömer Faruk'un veteriner babası Nihat Doğru Tirebolu İlçe Tarım Müdürlüğü'nde, öğretmen olan annesi Ruhigül Doğru ise oğlunun okuduğu Sakarya İlköğretim Okulu'nun görev yapıyor. Ömer Faruk'un kardeşi Oğuzhan da yine aynı okulun 2.sınıf öğrencisi.


Ömer Faruk Doğru, böylesi bir başarıyı beklemediği itiraf ederek sınavda son iki dakika içerisinde boş bıraktığı üç soruyu da cevapladığını belirtti.
Ömer Faruk'un aynı okulda öğretmen olan annesi Ruhigül ise oğlunun başarısından duyduğu mutluluğu gizlemezken, en başta oğlunun üzerinde en büyük emek sahibi sınıf öğretmeni Zafer Çakır hanıma teşekkür ediyor.
Oğlunun çok mütevazı ama aktif bir çocuk olduğunu dile getiren Ruhigül Doğru, ''Kendi kendine oturup problemlerini çözen bir evladım var, bütün çocuklar gibi top oynayarak, arkadaşlarıyla dolaşır ama derslerini ihmal etmeyerek bu başarıyı kazandı. Kendisiyle gurur duyuyorum” dedi.
Öte yandan yaklaşık 1 milyon 50 bin adayın girdiği Orta Öğretim Kurumları 7. sınıf Seviye Belirleme Sınavı’nda sorulan 90 sorunun tümüne doğru yanıt verdi. Sınıf puanı 500 olan öğrenci sayısı da 9 olarak açıklandı. Açıklanan bu iki listede de iki tane Giresunlu öğrenci yer aldı.


Giresun Özel Çağrı İlköğretim Okulu'ndan Mehmed Taha Dinç ve Tirebolu Sakarya İlköğretim Okulu Öğrencisi Ömer Faruk Doğru'nun adı listede yer alırken bir tek okul hariç listeye giren bütün öğrencilerin özel okul öğrencisi olması dikkat çekti. Ülke genelinde listeye giren tek devlet okulu ise Tirebolu Sakarya İlköğretim Okulu oldu. SBS genel başarı sıralamasında İstanbul 2, Antalya 2, Ankara 1, Kahramanmaraş 1 ve Yalova 1 birinci çıkartırken Giresun'un 2 birinci çıkartması, hatta Karadeniz Bölgesinden listeye giren tek il olması gözlerden kaçmadı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 13:33:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?