3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Dikmen Tepesi'ne tesis

Giresun'un Bulancak ilçesi Belediye Başkanı Kadir Aydın, yöre turizmine önemli katkı sağlayacaklarına inandıklarını Dikmen Tepesi sosyal tesisinin bu yaz döneminde hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi.


Aydın, yaptığı açıklamada, ilçeye 6 kilometre uzaklıkta bulan Dikmen Tepesi'nin doğal bir seyir terası olduğunu belirtti. Havanın açık olması durumlarında bölgeden Görele ilçesi ile Ordu'nun Vona Burnu arasındaki bölgenin çıplak gözle seyredilebildiğini vurgulayan Aydın, Doğu Karadeniz'de böyle özellik taşıyan başka bir bölgenin bulunmadığını iddia etti.


Yöre turizmine önemli katkı sağlayacaklarına inandıklarını Dikmen Tepesi sosyal tesisinin bu yaz döneminde hizmete açmayı hedeflediklerini dile getiren Aydın," Dikmen Tepesi, Bulancak ve Giresun'da turizmin gelişimine önemli katkıları bulunabilecek bir bölge. Buranın turizme kazandırılmasına büyük önem veriyoruz. Bu yaz döneminde sosyal tesisin hizmete açılmasını hedefliyoruz. Gelecek yıllarda bölgede bulunan doğal ormanlık alanların da sosyal tesisle birleştirerek tam manasıyla bir turizm bölgesi oluşturacağız. İnsanlar kısa bir yolculuğun ardından Dikmen Tepesi'ne gelerek, muhteşem bir manzara eşliğinde şehrin o boğucu havasından kurtulma imkanına kavuşacaklar" dedi.


Aydın, Dikmen Tepesi'nde yerli ve yabancı turistlere konaklama imkanı sunmak için de ahşap yayla evleri yapımı için de proje hazırladıklarını, yatırımcılar nezlinde girişimlerde bulunduklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 14:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?