7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Doğaya 500 sülün bırakıldı

GİRESUN’DA DOĞAYA 500 ADET SÜLÜN BIRAKILDI

Giresun Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yaban hayatın desteklenmesi kapsamında doğaya 500 adet sülün bıraktı.

Kendi çiftliklerinde yetiştirerek, Giresun’un bir çok ilçesinde doğaya 500 adet sülün bırakan Giresun Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, geçen yılda aynı şekilde doğaya sülün bırakıldığı hatırlatıldı. Bugüne dek gerek denizlerde gerekse karada, yaban hayatın vazgeçilmez varlıklarını itina ile besleyerek, zamanı gelince yaşayabilecekleri ortamlara bıraktıklarını belirten Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Hıdır, “Yaban hayatı ülkemizin vazgeçilmez doğal güzellikleridir. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü olarak yaban hayatını koruya bilmek ve için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda doğaya 500 adet bıraktığımız sülün bunların bir parçasıdır” dedi.

Açıklamasında avcıları da uyaran Hıdır “Özellikle kaçak avlanılmaması gerekir. Avcıların doğaya saldığımız bu hayvanları hemen avlamaması gerekir. Biraz büyümelerine üremelerine imkan tanımaları gerekir. Sülün bizim doğamızda çabuk ürer ve yaşar” diye konuştu.

Doğaya sülün bırakma programına katılan Bulancak Avcılar Derneği Başkanı Kenan Özdemir ise en iyi avcının doğayı ve burada yaşayanları koruyanın olduğunu söyledi.

GİRESUN’DA DOĞAYA 500 ADET SÜLÜN BIRAKILDI
GİRESUN’DA DOĞAYA 500 ADET SÜLÜN BIRAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 14:55:03
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 14:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?