7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Doğaya yem bırakıldı

GİRESUN'DA KAR YAĞIŞI

Giresun Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çekmeye başlayan kanatlı hayvanlar için doğaya yem bırakılmaya başlandı.

Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Hıdır, yaptığı açıklamada, Giresun ve yöresinde özellikle üst kesimlerde kar yağışının etkili olduğunu söyledi. Kar yağışı nedeniyle doğada kanatlı hayvanların yiyecek bulmakta zorluk çekmeye başladıklarını vurgulayan Hıdır, müdürlük olarak kanatlı hayvanların yiyeceksiz kalmamalarını sağlamak amacıyla doğaya yem bıraktıklarını belirtti.

Giresun'un Aksu, Batlama, Yağlıdere, Keşap Karabulduk ve Harşıt Vadileri'nde kanatlı hayvanlar için bir hafta içerisinde 5 ton yem bırakacaklarını dile getiren Hıdır," Giresun'da birkaç gündür kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle kanatlı hayvanlar, yiyecek bulmakta büyük güçlük çekmeye başladılar. Müdürlük olarak kanatlı hayvanların doğada yiyecek bulmalarını kolaylaştırmak amacıyla yem bırakmaya başladık" dedi.

Hıdır, kapalı olan kırsal kesimdeki yolların açılmasıyla birlikte yüksek kesimdeki yabani hayvanlara yiyecek bırakılmasına başlanacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 14:51:03
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 14:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gönül Ademir IP: 88.235.216.xxx Tarih : 3.02.2010 22:23:54

Eskiden Giresun'un ormanlarında taflan,çalıçileği,gürgen palamudu,kestane olurdu.Köylüler ormana gider taflan ağaçlarını keser,taflanı yer,ağaç dallarını evlerine getirirdi.Oysa kışın bu ağaçlar yeşil yapraklı kalır,yaban hayvanlarını doyururdu.Şimdiyse dağlarda taflan ağaçları tükenmiş,dereler, çöple dolduran köylüler,naylon çöplerini de ormanlara,su yataklarna gömer olmuştur.Hayvanlar ne su bıraktılar,ne meyve,ne de çayır.Yazın ormanlara,boş çayırlara tohumluk mısır,süpürge tohmu ,şalgam,kendir gibi bitkiler yazdan ekilir,bu tohumlar biçilmez,t oprakta her yıl yenilenerek çoğalır.