3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Doğu Karadeniz'de kalkınma atağı

Trabzon Valisi Nuri Okutan, bölgedeki 6 ili kapsayan TR-90 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Programı'nın bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltacak önemli bir proje olduğunu söyledi.

AB ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından finanse edilen ve Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DTP) koordinatörlüğünde yürütülen 'TR-90 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Programı' bilgilendirme toplantısı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Prof.Dr. Osman Turan Kongre Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda konuşan Trabzon Valisi Nuri Okutan, TR-90 Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Programı'nın bölgenin gelişimine katkıda bulunacak önemli bir proje olduğunu söyledi.

Projenin Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon illerini kapsadığını anlatan Okutan, "Bu 6 il için 24 milyon Euro kullandırılmaktadır. Program bütçesinin 18 milyon Euro'su AB, 6 milyon Euro'su ise Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanmaktadır. Programda hibeler için tahsis edilen kaynağın yüzde 100'ü sözleşmeye bağlanmıştır" dedi.

Projenin öncelik alanlarının yerel kalkınma girişimleri, KOBİ'ler, turizm ve çevre alt yapısı olduğunu belirten Vali Okutan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bölgede yer alan 6 ilde teklif çağrısı yöntemi kullanılarak yarışma ortamında projelerin desteklenmesi için yapılan çalışmalar tamamlanmış bulunmaktadır. Programın temel amacı bölgesel gelişmeye katkıda bulunarak bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak ve merkezi ve bölgesel düzeyde proje uygulama kapasitesini geliştirmektir. Programın Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon illerini kapsayacak şekilde uygulanması, ilimiz ve bölgemiz açısından son derece önemlidir."

Programda daha sonra DPT AB Bölgesel Programları Daire Başkanı Deniz Akkahve projelerle ilgili katılımcılara bilgi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 16:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?