3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Doğum ünitesi kapatıldı

Giresun Kale Devlet Hastanesi doğum ünitesindeki 6 bebek, bakteriyel enfeksiyon şüphesi üzerine başka hastanelere sevk edildi.

Giresun'da Kale Devlet Hastanesi'nde yeni dünyaya gelen 6 bebekte bakteriyel enfeksiyon şüphesi ortaya çıkınca, Doğum Servisi geçici süre için kapatıldı. Sağlık Bakanlığı'na devredildikten sonra Kale Devlet Hastanesi adını alan eski SSK Hastanesi'nde, riskli gebelikler sonucu dünyaya gelen ve Doğum Servisi'nde tutulan 6 bebeğin sağlık durumları dün kötüleşti. Yapılan incelemede bebeklerde bakteriyel enfeksiyondan şüphelenildi.

Bu gelişme üzerine Kale Devlet Hastanesi'nin Doğum Servisi'ndeki bebeklerden 5’i Trabzon’daki hastanelere, 1’i de Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne nakledildi. Doğum Servisi'nden, bakteriyel enfeksiyon olup olmadığının belirlenmesi için alınan numuneler incelenirken, servis geçici olarak kapatıldı ve dezenfekte çalışması başatıldı.Giresun Valiliği, Kale Devlet Hastanesi’nde bebeklerde ortaya çıkan enfeksiyon şüphesi üzerine soruşturma başlattı.

BEBEK DOSTU ÖDÜLÜ VAR

Sağlık Bakanlığı'nın geçen Türkiye çapında hastaneler arasında başlattığı "Bebek Dostu" kampanyasında Giresun Kale Devlet Hastanesi, "Bebek Dostu" Hastanesi ödülü almıştı. Ödül töreni 14 Aralık 2005'te başhekim yardımcısı Dr. Şevket GÜrsoy ve Çocuk Hastalıkları uzmanı Dr.Kemal Süleyman ile ebe Yıldız Özkaya teslim edilmişti.
.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2006 Perşembe 14:42:36
Güncelleme :11 Mayıs 2006 Perşembe 14:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?