3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

DP Genel Başkanı Soylu Giresun'da

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Aktütün Karakolu saldırısının ardında ciddi bir istihbarat ve lojistik destek ile kurmay kadronun bulunduğunu, bunların da iyi irdelenmesi gerektiğini savundu.
Soylu, Giresun'un Bulancak ilçesinde partisinin ilçe teşkilat binasının açılışına katıldı.

Burada partililer tarafından karşılanan Soylu, yaptığı konuşmada, Aktütün Karakolu'na PKKlı teröristlerce düzenlenen 17 askerin şehit edilmesi olayına değindi. AK Parti hükümetini terörle mücadelede etkin önlem almamakla suçlayan Soylu, şöyle konuştu: "2002 yılından beri Türkiye terörle mücadelede hangi etkin önlemi aldı. Bundan 8-9 ay önce yapılan kış operasyonunda sanki onun intikamını alırcasına Güngören'de 18
vatandaşımız şehit oldu. Her gün mayına basan çocuklarımız şehit olmaktadır. Hangi etkin önlem alındı. Herkes sorumludur bunda. Hiç kimse sorumluluktan kaçamaz. Öyle dağda neredeyse çobanların keçi barınağı olarak kabul etmeyeceği yerlerde benim askerlerim bu ülkeyi sınır karakollarında korumaya çalışıyorsa herkes sorumludur. Cumhurbaşkanı da, Başbakanı da, Türk Silahlı Kuvvetleri de sorumludur. Herkes sorumludur. Herkes özeleştirisini yapacak. Bizlerde, üzerimizde sorumluğumuz varsa, bizlerde sorumluluğumuzu alacağız."


Aktütün Karakolu saldırısının ardında ciddi bir istihbarat ve lojistik destek ile kurmay kadronun bulunduğunu, bunların da iyi irdelenmesi gerektiğini savunan Soylu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu millet daha ne yapsın. Bu millet vergisini veriyor. Bu millet sabahleyin saat 05.30'da, 06.00'sında bağına bahçesine gidiyor. 2,5 YTL fındığına para alacak diye canla başla çalışıyor. Bu millet daha ne yapsın. Bu millet çocuğunu memlekete iyi evlat olsun diye yetiştiriyor. Bu millet daha ne yapsın. Bu millet sabahın erken saatinden akşamın geç saatine kadar üretmeye, katma değer sağlamaya çalışıyor. Bu millet daha ne yapsın ki."


Bu milletin zor günlerinde birbiriyle dayanışma içine girdiğini anlatan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Millet görevini yerine getirmektedir sonuna kadar. Milletin beklediği tek şey var. Bu ülkeyi yönetenlerin de görevlerini yapması ve sorumluluklarını yerine getirmesini beklemektedir. Herkes sonuna kadar bunu beklemektedir. Bir güçlü ses istiyor Türkiye. Haykıran bir ses istiyor Türkiye. Bugüne kadar söylenenlerin hiçbiri bizi tatmin etmiyor. Bu öyle kolay bir hadise değil. Normal bir terör hadisesi
de değil. Bunun arkasında ciddi bir istihbarat, ciddi bir lojistik destek var. Bunun arkasında kurmay bir kadro var. Bunların iyi irdelenmesi gerekmektedir."

Herkesin bu ülkede en çok istediği şeyin şehitlik mertebesi olduğunu anlatan Soylu, şöylerini şöyle tamamladı: "Bizi öyle yetiştirdiler. Peygamber dostu olalım diye yetiştirdiler. Uğrunda eğer can verebileceksek, bu ülkede can verelim diye yetiştirdiler. Ama bu milleti öyle bir noktaya getirip bıçağını boğazına dayandırmak doğru bir iş değil. Herkes kendi öz eleştirisini yapmak zorunda. Güvenli bir şekilde insanlarımızın rahat bir şekilde yaşamasını temin etmek lazımdır."
Konuşmasının ardından ilçe teşkilat binasının açılışını yapan Soylu, daha sonra partisinin Giresun İl Kongresi'ne katıldı. Soylu, daha sonra karayolu ile Trabzon'a gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 16:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?