3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

DSP Genel Başkanı Sezer, Giresun'da

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, dün Giresun'un Kale Mahallesi sahil yolunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden DSP Giresun eski İl Yönetim Kurulu üyesi Nazmi Naz'ın Görele ilçesindeki cenaze törenine katıldı. 

Nazmi Naz'ın eşi Azize Naz'a baş sağlığı dileğinde bulunan Zeki Sezer, daha sonra Naz'ın yakınları ve partililerle birlikte Merkez Hasanağa Camii'nde kılınan cenaze namazına katıldı. Naz'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından ilçenin Sağlık köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Sezer'in yanı sıra CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, DSP Giresun İl Başkanı İbrahim Kır, DSP Trabzon İl Başkanı Sibel Suiçmez, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Naz'ın yakınları, partililer, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sezer, yakından tanıdığı ve sevdiği bir insan olan Nazmi Naz'ı trafik kazasında kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Türkiye'de alt yapısı tam olarak bitirilmeden hizmete açılan yollarda trafik kazalarında önemli artış yaşandığına dikkat çeken Sezer, "Türkiye'de bu tür kazalar nedense çokça olur hale geldi. Bir an evvel başarılı gözükmek uğruna bitmemiş işleri, bitmiş gibi uygulamaya almak aslında o gün 'Size bravo' diyenleri ortaya çıkarsa da bu topluma fayda değil zarar getirir, sıkıntı getirir. Oysa insan hayatı son derece önemlidir" dedi. 

Sezer, bir süre önce basın müşaviri İsmail Taşcıoğlu'nun trafik kazasında hayatını kaybettiğini hatırlatarak sözlerini şöyle tamamladı: "Acılı günümüzde bunu siyasi bir ranta çevirme eğiliminde değilim. Ama idarecileri, yöneticileri de uyarmalıyız artık alt yapısı tam gerçekleştirilmeden biran evvel hırsla uygulamaya koyulan çalışmalar yarar değil zarar getiriyor, acı getiriyor. Bu acı bitsin artık diyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 16:53:22
Güncelleme :4 Ekim 2007 Perşembe 11:18:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?