7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

DSP’den Yaman’a istifa çağrısı

DSP’DEN VALİ YAMAN’A İSTİFA ÇAĞRISI

Demokratik Sol Parti (DSP) Giresun İl Başkanı Av. Mehmet Turan, DSP Giresun İl Başkanı Mehmet Turan, yerel seçimler öncesinde Tunceli’deki görevi sırasında beyaz eşya dağıtımı nedeniyle Yargıtay tarafından 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Giresun Valisi Mustafa Yaman’ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Devletin valisinin böyle bir duruma düşmesinden dolayı son derece üzüldüklerini belirten DSP Giresun İl Başkanı Av. Mehmet Turan, “Giresun Valisi Mustafa Yaman’ın Tunceli’deki görevi sırasında yerel seçimler öncesinde beyaz eşya dağıtımının yanlış olduğunu düşünerek, ta o zamandan DSP olarak Yüksek Seçim Kurulu’na şikayet başvurusunda bulunmayı düşünüyorduk.İçişleri Bakanlığı konunun incelenmesi için müfettiş gönderdiğini öğrenince bundan vazgeçmiştik. Bu günkü gelinen noktada ise Yargıtay tarafından 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmış ve 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştır. Bugün Giresun’da böyle bir valinin görev yapmasından ve devletin valisinin böyle bir duruma düşmesinden üzüntü duyuyoruz” dedi.

Cezanın kesinleşmesi halinde Vali Mustafa Yaman’ın etik olarak istifa etmesi gerektiğini ileri süren DSP Giresun İl Başkanı Turan “Yargıtay’ın verdiği kararın ardından Vali Bey’in temyiz hakkı bulunmaktadır. Temyizden kararın dönmemesi ve kesinleşmesi halinde Vali Mustafa Yaman’ın istifa etmesini bekliyoruz. Etik olan budur. Karar kesinleşmeden ise kimseyi suçlayamayız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 15:05:00
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 15:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?