8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

DSP'liler Ecevit'i andı

BÜLENT ECEVİT ÖLÜMÜNÜN 4. YILDÖNÜMÜNDE GİRESUN’DA DSP’LİLER TARAFINDAN ANILDI

Demokratik Sol Parti (DSP) kurucusu ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 4. yıldönümünde Giresun’da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Bülent Ecevit'in ölüm yıldönümü nedeniyle il binasında bir basın toplantısı düzenleyen DSP Giresun İl Başkanı Ali Okusal, eski genel başkanları ve eski başbakanlardan Bülent Ecavit’in köylüsünü, çiftçisini ve ülkesini düşünen ulusal bir kahraman olduğunu söyledi. DSP İl Başkanı Okusal “Bülent Ecevit demokrasi ve insan hakları savunucusudur. Ecevit demokrasiyle ilgili şu ifadeyi kullanmıştır. ‘Biz demokrasiyi sokakta bulmadık, sokağa atamayız’ diyen bir demokrattır aynı zamanda. O, Türk siyasetine sayın kelimesini sokan, örnek, nazik bir siyaset adamıdır. O muhataplarını en sert şekilde eleştirirken dahi sayın kelimesiyle başlardı. İçerisinde bulunduğumuz siyasi tartışmaları düşünürsek O’nun değerini daha iyi anlamış oluruz. Aynı zamanda Ecevit, dürüstlüğün simgesi ve adeta bir abidesiydi” dedi.

“Kurucu ve eski genel başkanımız Bülent Ecevit işçinin, emekçinin, memurun, köylünün tüm ezilen kitlelerinde savunucusuydu” diyen Okusal “O’nun bakanlığı ve başbakanlığı döneminde işçiye, emekçiye en ileri hakları verilmiştir. Onun içindir ki Halkçı Ecevit unvanını almıştır. Onun başında bulunduğu partiler iktidara gelmiştir ve ondan sonra sol iktidar zevkini tadamamıştır. O’nu çok özlüyoruz. Minnetle, şükranla anıyoruz” diye konuştu.

İl Başkanı Okusal’ın yaptığı konuşmanın ardından Bülent Ecevit’in yazdığı şiirler okundu ve ardından Ecevit ile ilgili slayt gösterisi sunuldu.

BÜLENT ECEVİT ÖLÜMÜNÜN 4. YILDÖNÜMÜNDE GİRESUN’DA DSP’LİLER TARAFINDAN ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2010 Cuma 18:01:05
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 18:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?