3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Dünya yaylalarımızı tanıyacak

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, yayla turizminin dünya turizm konseptine girmesini hedeflediklerini belirtti. 

Çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılmak için bugün havayoluyla Ankara'dan Trabzon'a gelen ve buradan da karayoluyla Giresun'a geçen Bakan Koç, Görele ilçesinde sahil düzenleme projesinin temel atma törenine katıldı. Bakan Koç, burada yaptığı konuşmada, son yıllarda Türk turizminin hızla geliştiğini ifade ederek, bakanlık olarak kış, termal ve kongre turizminin geliştirilmesi için projeler yürüttüklerini vurguladı. Türkiye'de yayla turizminin gelişimine ayrı bir önem verdiklerini aktaran Koç, yayla turizminin, dünya turizm konseptine girmesini hedeflediklerini aktardı. 

Bakan Koç, yayla turizminin yapılabileceği bölgelerin Adana, Mersin ve Osmaniye ile Doğu Karadeniz Bölgesi olduğunu vurgulayarak, "Dünyanın hiçbir yerinde olmayan ve Türkiye'nin de sadece iki bölgesinde hala devam eden, ama dünya turizm konseptinde henüz yer aldığı için üzerinde çalışmamız gereken başka bir husus var. Bu bir Mersin, Osmaniye ve Adana taraflarıyla bir de Doğu Karadeniz'de olan yayla turizmi. Yayla turizmi henüz dünya turizm konseptinde yer almamış durumdadır. O sebepten mevcut olan yayla turizmini geliştirmek gerekiyor. Yaylalar, bu bölgelerde yaşayan insanlar için bir yaşama biçimi haline gelmiş durumdadır. Eğer biz bu yaşama biçimini dünya turizm kompleksi içerisine sokabilirsek, dünyada yeni bir turizm sektörü oluşturmuş olacağız. Bilinenleri yapacağız. Ama bilinmeyen güzellikleri de ortaya çıkarmak gerekiyor. Bunun için emek, zeka, vizyon ve gayret gerekiyor. " dedi. 

Karadeniz Bölgesi'nde yat turizminin de geliştirileceğini dile getiren Bakan Koç, bölgedeki balıkçı barınakların yat marinalarına dönüştürüleceğini ifade ederek, "Karadeniz artık dünyanın önemli yatlarını barındıran bir cazibe merkezi haline dönüştürülmüş olacak" diye konuştu. Koç, Karadeniz Bölgesi'nde turizmin geliştirilmesi noktasında altyapı eksikliklerinden olan konaklama sorununun giderilmesi için de bakanlık olarak çalışmaların yürütüldüğünü, TOKİ ile yapılan işbirliğiyle Sinop ile Artvin arasında kalan tüm illerde 5 yıldızlı 7 otel yapılacağını sözlerine ekledi. 

Burada bir kız çocuğunu seven Bakan Koç, Giresun Valisi Şükrü Kocatepe ve Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'i makamlarında ziyaret ettikten sonra Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'nin temel atma törenlerine katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2007 Pazar 16:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KAZIM ALİBAŞ IP: 88.230.207.xxx Tarih : 13.03.2007 14:50:45
inşallah.bölgemiz için çok iyi bir yatırım olur.