19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Duroğlu Beldesi'nde seçim heyecanı

Giresun merkeze bağlı Duroğlu beldesinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 29 Mart tarihinde yapılan belediye başkanlığı seçimini iptal etmesi üzerine bugün belde halkı yeniden sandık başına gidiyor.


YSK tarafından 29 Mart tarihinde yapılan seçimde, vesayet altında olan bir kişinin oy kullandığının belirlenmesi üzerine Duroğlu beldesindeki belediye başkanlığı seçimi iptal edilmişti. Beldede 2 bin 398 seçmen, belde belediye başkanı belirlemek üzere bugün sabah 07.00'den itibaren 10 sandıkta oy kullanmaya başladı.


29 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Duroğlu Belediye Başkanlığı'nı kazanan AK Parti adayı Murat Kılınçarslan, yaptığı açıklamada, belde halkının 29 Mart tarihindeki seçimde olduğu gibi yine kendisine destek olacağına inandığını söyledi. Kılınçarslan, 29 Mart seçiminin ardından 45 gün belediye başkanlığı görevinde bulunduğunu ve bu süre zarfında belde de önemli hizmetler yerine getirdiğini belirterek "29 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nin ardından hızla çalışmalara başladık. Bize oy veren ya da vermeyen herkesin ayağına hizmet götürmek için çabaladık. Bugün eğer halkımız bize destek olurlarsa, hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi.


Duroğlu beldesinde yapılan belediye başkanlığı seçiminde AK Parti adayı Murat Kılıçarslan 985, MHP adayı Halil Çetin ise 984 oy almıştı. MHP adayı Çetin'in gerek ilçe gerek il seçim kurullarına yaptığı itirazlar sonucu oylar iki kez sayılmış ve Kılıçarslan belediye başkanı ilan edilmişti. Bunun ardından MHP tarafından YSK'ya beldede yapılan belediye başkanlığı seçiminin iptali için başvuru yapılmıştı.
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 14:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?