29
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Duroğlu'nda seçimler iptal

Giresun merkeze bağlı Duroğlu Beldesi'nde 29 Mart tarihinde yapılan belediye başkanlığı seçiminin iptal edildiği öğrenildi.


İl seçim kurulundan alınan bilgide, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) beldede yapılan belediye başkanlığı seçimi iptal ettiği öğrenildi. Beldede seçimin iptaliyle ilgili henüz gerekçeli kararın açıklanmadığı ve belediye başkanlığı seçiminin 7 Haziran tarihinde gerçekleştirileceği bildirildi.

Duroğlu Belde Belediye Başkanı Murat Kılıçarslan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, henüz YSK tarafından seçimin iptaliyle ilgili resmi bir kararın ellerine ulaşmadığını, ancak kendilerinin de böyle bir duyum aldığını söyledi.Kılıçarslan, gerekçeli kararın kendisine ulaşana kadar belediye başkanlığı görevine devam edeceğini vurgulayarak şöyle konuştu:
"29 Mart tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimi'nde sandıktan adıma 985 oy çıktı. En yakın rakibimden 1 oy fazla alarak belediye başkanı seçildim. Şu ana kadar bana seçimin iptaliyle ilgili gerekçeli bir karar gelmedi. Sadece böyle bir duyum aldık. Ancak ne kadar doğru bilemiyorum."
Duroğlu beldesinde yapılan belediye başkanlığı seçiminde AK Parti adayı Murat Kılıçarslan 985, MHP adayı Halil Çetin ise 984 oy almıştı. MHP adayı Çetin'in gerek ilçe, gerekse de il seçim kurullarına yaptığı itirazlar sonucu, oylar iki kez sayılmış ve Kılıçarslan'ın belediye başkanı ilan edilmişti. Bunun ardından MHP tarafından YSK'ya beldede yapılan belediye başkanlığı seçiminin iptali için başvuru yapılmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 20:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?