4
Mayıs
2024
Cumartesi
GİRESUN

DYP Fındık Heyeti Giresun'da

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Başkanı Salih Erdem, 2006 ürünü fındığını ve FİSKOBİRLİK'i zor günlerin beklediğini belirterek, "Yeni mahsül fındığın ve FİSKOBİRLİK'in kurtuluşu, devletin oluşacak arz fazlasını almasına bağlıdır" dedi. 

Erdem, Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Merkezi tarafından Genel Başkan Yardımcıları Saffet Arıkan Bedük, Nevzat Ercan, Orhan Keçeli, Teşkilat Başkan Yardımcısı Fadıl Ünver ve Devlet eski Bakanı Eyüp Aşık'tan oluşan Fındık Heyeti ile makamında bir görüşme yaptı. FİSKOBİRLİK'in kredi bulamaması ve devlet desteğinin sağlanmaması nedeniyle alımı yapılan ürün bedellerinin ödenmesinde sıkıntı çekildiğine işaret eden Erdem, birliğe ürün teslim edenlerin mağdur olduğunu kaydetti. 

Fındığın, Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan insanlar kadar Devlet hazinesi için de büyük önem arz ettiğini ifade eden Erdem, fındığa mutlaka devlet desteği sağlanması gerektiğine dikkat çekti. 

2006 mahsulü fındık hasat döneminin 15 gün sonra başlayacağını dile getiren Erdem, yeni mahsul fındıkta kendilerini büyük sorunların beklediğini söyledi. Erdem, "2006 ürünü fındıkta 150 bin ila 200 bin ton arz fazlası var. Belki de bu rakam daha fazla olacak. Arz fazlası Türkiye için yıllardır hep sorun teşkil etmiştir. FİSKOBİRLİK'in kaynaklarıyla arz fazlasının alınması şu şartlar altında imkansız. Bu bakımdan mutlaka 2006 ürünü fındığa mutlaka Devlet desteği sağlanmalıdır. Devlet tarafından arz fazlasının alınması sağlanmalıdır. Yeni ürün fındığın ve FİSKOBİRLİK'in kurtuluşu böylece sağlanabilir" diye konuştu. 

Erdem, ziyaret sırasında DYP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan'a, fındıkla ilgili bilgilerin bulunduğu bir de Fındık Raporu verdi.
iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2006 Cuma 00:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?